Gaasterlandse natuurweek

Gaasterlandse natuurweek

In dit jaar 2012 bestaat de Gaasterlandse Natuurweek 25e keer jaar! Dat vieren we met een feestelijke programma. Op 13 oktober om 9.30 uur opent wethouder Bram Bonnema van de gemeente Gaasterlân-Sleat deze bijzondere editie van de Gaasterlandse Natuurweek en loopt daarna mee met één van onze jubileum-activiteiten: de Gaasterlandse Natuurwandeltocht. De Natuurweek duurt van zaterdag 13 tot en met zaterdag 27 oktober 2012. We hebben heel wat op het programma staan!

Jubileumactiviteit: Gaasterlandse Natuurwandeltocht

Speciaal voor het jubileum van de Gaasterlandse Natuurweek organiseren we op zaterdag 13 oktober de ‘Gaasterlandse Natuurwandeltocht’. Een wandeltocht langs de mooiste plekjes van Gaasterland. Al lopend wordt je verrast door verschillende scenes uit de historie van Gaasterland. Je kunt kiezen uit drie afstanden, 25 km (start tussen 9.30 en 11.00) en 15 en 10 km (start tussen 11.00 en 13.00). De wandeltocht start en eindigt bij Mar en Klif, De Brink 4 in Oudemirdum. Deelname kost € 5, opgave via www.gaasterlandsenatuurweek.nl of telefonisch via 0514-571777 is wel nodig. Als je de wandeltocht uitloopt krijg je een mooi aandenken.

Twee weken met een mooi programma!

In de twee weken van de Gaasterlandse Natuurweek is er een prachtig programma met allerlei activiteiten, zoals wandel- en fietsexcursies met een boswachter, heel veel kinderactiviteiten, de traditionele Groene Markt op 21 oktober en op 27 oktober de Bos- en Zaagdag én een prachtige Nacht v/d Nachtwandeling.

25 jaar Gaasterlandse Natuurweek!

De Nacht van de Nacht-wandeling is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek, een week vol groene activiteiten voor jong en oud in de regio Gaasterland.

De Gaasterlandse Natuurweek wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Vanwege dit jubileum is er een extra feestelijk programma, dat wel twee weken duurt – van 13 t/m 27 oktober – in plaats van één week. Het gehele programma van de Natuurweek is te vinden op www.gaasterlandsenatuurweek.nl.

De Gaasterlandse Natuurweek wordt georganiseerd door een unieke samenwerking van verschillende natuurgerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, de It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Gaasterland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.