Nijntje opent vernieuwde VVV Utrecht

Op donderdag 11 oktober 2012 opende Nijntje het nieuwe Utrecht Informatie Centrum aan het Domplein. De oude vertrouwde VVV aan de voet van de Domtoren is de afgelopen maanden gemoderniseerd en het nieuwe ‘shop in shop’-concept richt zich op een bredere doelgroep. De vernieuwingen passen in de strategie van de stad, waarin Toerisme Utrecht ook het platform is voor bewoners en bezoekers uit de regio.

Opening VVV Utrecht

Op 11 oktober 2012 opende Nijntje het nieuwe Utrecht Informatie Centrum


Manager Gemma Adelaar van Toerisme Utrecht VVV zegt enthousiast:

De nieuwe inrichting sluit aan bij het vestigingsconcept van VVV Nederland en is helemaal van deze tijd. Zo is informatie overzichtelijk op thema gerangschikt en staan de informatiemedewerkers voortaan niet meer achter een balie maar adviseren ze onze gasten midden in de winkel. Bovendien beschikken we over gratis wi-fi, zodat bezoekers makkelijk apps kunnen downloaden.


Warenhuis

We vonden ook dat de iconen van Utrecht veel meer een gezicht moesten krijgen. Daardoor is een soort warenhuis ontstaan, met ‘shop in shops’ voor onder andere streekproducten, typisch Utrechtse souvenirs en artikelen van onder meer de Universiteit en de Domtoren. De rondleidingen voor de Domtoren en de Schatkamer Domplein blijven als vanouds starten vanuit de VVV.

Uniek in de opzet is het Nijntje-huisje, dat compleet met tuintje prominent midden in het informatiecentrum staat opgesteld. Adelaar:

Daar krijgen we doorlopend enthousiaste reacties op en het is meteen al een populaire fotospot geworden.

Informatie op locatie

Directeur Ronald Trum van Toerisme Utrecht zegt:

Met ruim 150.000 bezoekers per jaar heeft de VVV-winkel nog altijd duidelijk een functie in Utrecht. En dus is daar in ons nieuwe distributiebeleid vanzelfsprekend plaats voor. Het is wel zo dat de functie verandert. Met allerlei middelen zoals websites, social media en een city app bedienen we toeristen steeds vaker op locaties waar ze al zijn. En ook staan er sinds begin deze zomer folderzuilen op tientallen plekken waar veel bezoekers komen, zoals hotels, musea, parkeergarages, horeca, winkels en rondvaarboten.

Nijntje in Utrecht

Het Utrecht Informatie Centrum heeft een geheel nieuwe inrichting gekregen

VVV geeft advies op maat

Zo bereiken we een veel breder publiek. Logisch ook, want evenementen, musea, winkelen en eten en drinken zijn tenslotte niet alleen voor toeristen interessant, maar ook gewoon heel leuk voor Utrechters en bezoekers uit de regio.

De nieuwe VVV is daarom juist ingericht om mensen van persoonlijk advies te voorzien. In het informatiecentrum kun je terecht voor inspiratie en advies op maat, maar ook voor een leuke wandeling, fietskaart, streekproducten of een typisch Utrechts cadeau.
En natuurlijk voor evenementen. Want naast de informatie van het Uitburo en kaartverkoop voor Vredenburg informeert een nieuwe evenementenwand bezoekers over de grote actuele evenementen. Zoals de komende museumnacht waarvoor in het informatiecentrum tickets kunnen worden gekocht.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.