Winterpret in Fins Lapland

Fins Lapland is geen doorsnee winterbestemming. De eerste sneeuw van het winterseizoen valt in Fins Lapland. Er bestaan hier lange winters met Arctische natuur, en besneeuwde wildernis duren er een half jaar. Je vindt er natuurwonderen en actief outdoor leven. Vanwege het Noorderlicht, de schone lucht en de indrukwekkende natuur is Fins Lapland voor Nederlanders een steeds populairder wordende wintersportbestemming.

Fins Lapland

Fins Lapland is voor Nederlanders een steeds populairder wordende wintersportbestemming

Natuur met service

Hanna-Mari Talvensaari, directeur Marketing en verantwoordelijk voor het Lapland – the North of Finland project:

Reizigers van nu staan steeds vaker open voor nieuwe en bijzondere ervaringen. Fins Lapland is één van de laatste wildernissen, waar men kan genieten van zowel de pure en ongerepte natuur als comfortabele hotels en unieke restaurants zegt


De langste winter

De winter start als eerste in Fins Lapland en deze is uitzonderlijk lang in Finland. Het aantal sneeuwdagen varieert van 175 dagen tot soms wel 225 dagen per jaar. Op 10 oktober wordt de opening van het skiseizoen al gevierd in Saariselkä en in Ruka op 9 november. Dan start ook de FIS Alpine Ski World Cup in Levi en op 30 november is de opening van de FIS World Cup Ruka Nordic. Fins Lapland biedt een breed scala aan winteractiviteiten, met uitstekende skipistes voor beginners en gevorderden.

Populair bij Nederlanders

Uit onderzoek van Lapland- The North of Finland blijkt dat 70% van de Nederlanders vooral de schone lucht, prachtige landschappen en Lapse natuur waardeert. Populair zijn bijvoorbeeld husky- en sneeuwscootertochten door de ongerepte natuurlandschappen van Fins Lapland en ‘ice floating’. Ook het Noorderlicht, een spectaculair natuurwonder dat 200 dagen per jaar te bewonderen is, is geliefd bij de Nederlandse reiziger.

Culinaire trend: Wild Food

Ruim 80% van alle respondenten is geïnteresseerd in de unieke smaak van de lokale keuken. ‘Wild Food’ is een nieuwe culinaire trend en inspireert menig culinaire liefhebber. ‘Wild Food’ combineert natuurlijke ingrediënten en smaken op een unieke manier en wordt geserveerd in alle restaurants van Fins Lapland.

Winteractiviteiten

Fins Lapland biedt een breed scala aan winteractiviteiten, met uitstekende skipistes voor beginners en gevorderden

Bijzondere winteractiviteiten onder het Noorderlicht

  • Ice floating: Gekleed in een waterdicht duikpak drijf je in het ijskoude water in een wak en ervaar je het gevoel van totale ontspanning. Durf jij?
  • Sneeuwscooter safari: Ervaar de opwinding van snelheid, terwijl je geniet van de prachtige landschappen in Fins Lapland.
  • Husky tochten: Bedekt onder een warme vacht, brengen husky’s je naar de mooiste plekjes van Fins Lapland.
  • Sauna met sneeuw: Ervaar een traditionele Finse sauna en rol daarna in een dik pak sneeuw of dompel in ijskoud water om af te koelen.
  • Maak een sneeuwlantaarn: Maak sneeuwballen en stapel ze op. Plaats een kaars in het midden en geniet van het winterse licht.

Download de nieuwe Laplication app

Ervaar het Noorderlicht nu overal op je iPhone of iPad. Dowload de nieuwe Laplication app met meer informatie over het winterseizoen in Lapland – The North of Finland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.