Culinair evenement in gastronomisch Frankrijk

Culinair evenement in Frankrijk

Een keer per jaar verzamelt tout gastronomisch Frankrijk zich voor het culinaire evenement ‘Gastronomades’. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november 2012 maakt het centrum van Angoulême, gelegen in Poitou-Charentes, zich klaar voor dit prestigieuze kookevenement. Elk jaar heeft het evenement een ander thema en het thema voor 2012 is ‘de hedendaagse keuken’. Kookliefhebbers, smulpapen en top koks in spe kunnen gedurende drie dagen kookdemo’s bijwonen, deelnemen aan 50 kooklessen en exposities bezoeken. Er worden circa 100.000 bezoekers verwacht.

Gastronomades

Speciale gasten voor deze editie is een selectie chefs van de exclusieve keten ‘Châteaux & Chalets’

18e editie Gastronomades

Tijdens de 18e editie van Gastronomades verzamelen 50 gerenommeerde koks uit Frankrijk zich in Angoulême. Speciale gasten voor de 2012 editie is een selectie chefs van de exclusieve keten ‘Châteaux & Chalets’, met als voorzitter Alain Ducasse; ’s werelds enige chef met drie driesterrenrestaurants. Naast het geven van kookdemonstraties en workshops, gaan de koks de strijd met elkaar aan bij een achttal ‘cook-off’ kookwedstrijden. De gerechten zijn geïnspireerd op de hedendaagse keuken en worden bereid met regionale en lokale producten zoals oesters, Cognac, Pineau des Charentes, zeezout en geitenkaas.

Met de paplepel ingegoten

Op vrijdag is het kinderdag en staan activiteiten en gerechten in het teken van top koks in spe. Naast uitleg over lekker en gezond eten, komt de herkomst van de producten aan bod en kunnen de kinderen naar hartenlust proeven. Ook in het weekend is een aantal proeverijen voor kinderen.

Gastromonades Angoulême

Eens per jaar verzamelt tout gastronomisch Frankrijk zich voor het culinaire evenement ‘Gastronomades’


Gastronomades is één van grootste en meest toonaangevende culinaire evenementen van Frankrijk. De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in het stadscentrum van Angoulême. Openingstijden: 10.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Frankrijk

Meer informatie over Frankrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Frankrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Frankrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.