Wintersportseizoen op de Stubaigletsjer in Oostenrijk

Wintersportseizoen op de Stubaigletsjer in Oostenrijk

Dankzij de Oostenrijkse Gletsjers mogen de ski’s en snowboards al tevoorschijn worden gehaald. Op de Stubaigletsjer in Tirol zijn de eerste vijf skilifts geopend en is er ruim 10km piste beschikbaar voor de allereerste afdaling van het seizoen. Vanwege de unieke ligging op ruim 3000 meter hoogte begint het wintersportseizoen hier vroeger dan elders. En op slechts 20 minuten van Innsbruck, ligt een vroeg wintersportweekend binnen handbereik. Wachten op de winter is hier dus niet nodig: de Stubaigletsjer is gegarandeerd van oktober tot juni met sneeuw bedekt.

Stubaigletsjer geopend

Op de Stubaigletsjer in Tirol zijn de eerste vijf skilifts geopend en is er ruim 10km piste beschikbaar

Seizoensopening Oktoberfeststijl

De Stubaivallei in Oostenrijk, niet voor niets ‘het koninkrijk van de sneeuw genoemd’, biedt ruim 110km aan pistes voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. De eerste drie pistes zijn nu al open voor het publiek, maar de officiële opening van het seizoen zal in echte Beierse Oktoberfeststijl plaatsvinden op 13 en 14 oktober. Op een hoogte van 2900 meter verzamelen dan de eerste fanatieke skiërs en snowboarders zich om het glas te heffen op een nieuw sneeuwseizoen op de gletsjer. Het bier vloeit er rijkelijk, en echte Oostenrijkse worst, pretzels en muziek maken het feest compleet.

Meer dan skieën

Hoewel de Stubaivallei onlosmakelijk verbonden is met skiën, biedt de Stubaigletsjer zoveel meer mogelijkheden voor wintersportplezier. Zo kunnen zowel beginnende, gevorderde of professionele snowboarders en freeskiërs vanaf 21 oktober terecht in het Moreboards Stubai Zoo Snowpark. Ronduit spectaculair is het 360 graden panoramaview vanaf het platform ‘Top of Tyrol’, gelegen op 3210 meter op de top van de Grosser Isidor. Doordat het platform boven de gletscher hangt geeft dit een fantastisch uitzicht over de gehele vallei. Daarnaast heeft de Stubaivallei 60km speciaal aangelegde routes om te sleeën zonder overlast van skiërs of snowboarders.

Tirol

De officiële opening van het seizoen zal in echte Beierse Oktoberfeststijl plaatsvinden


Voor de echte avonturiers is paragliden over de met sneeuw bedekte bergen ook een aanrader. Een aansluitende wandeling door het winterse landschap met sneeuwschoenen is als tegenhanger een unieke en rustgevende ervaring. Sneeuwschoenen voorkomen wegzakken in de dikke laag sneeuw en maken het mogelijk om op onbedorven plekjes te komen die voor andere wandelaars onbereikbaar zijn. Kortom, genoeg te doen in dit unieke en veelzijdige wintersportgebied.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oostenrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.