Fietsen door Berlijn met app

Fietsen door Berlijn met app

Goed nieuws voor fietsers; de eerste Berlijnse fietsroute voor smartphones is er! Fietsen door Berlijn is een prachtige manier om de diversiteit en uitgestrektheid van Berlijn te ontdekken. De stad is rijk aan fietspaden en met deze nieuwste fietsroute hoeven er nooit meer losse papieren, plattegronden of reisgidsen mee.

De route is een samenwerking tussen AbelLife en Odyssee Reisgidsen. Odyssee staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande reisgidsen. AbelLife digitaliseerde al meer dan 300 eigenzinnige fiets-, wandel- en vaarroutes. Beiden werken voor een doelgroep die bestaat uit eigengereide toeristen op zoek naar authenticiteit en beleving.

Route

De route start in het centrum van Berlijn waar de hoofdstad in korte tijd een metamorfose heeft ondergaan met het nieuwe regeringscentrum, de Reichstag en de Brandenburger Tor. Maar de fietstocht van bijna 30 kilometer, leidt ook langs zichtbare en onzichtbare resten van de Muur, door het hippe Prenzlauerberg, over de imposante Karl-Marx-Allee en door het alternatieve Kreuzberg. Onderweg is aandacht voor de leukste horeca, trendy stadsstranden en soms goed verstopte Biergartens. Fietsen zijn overal in Berlijn te huur, ook bij het startpunt van deze route.

De route kost € 4,99 en is te downloaden via de gratis AbelLifeapp. Na het downloaden is geen internetverbinding meer nodig. De app is geschikt voor iPhone en Androidstoestellen. De route is zowel in het Nederlands- als in het Engels beschikbaar.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Berlijn

 

Reviews lezen over Berlijn

Meer informatie over Berlijn vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Berlijn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Berlijn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.