Herfst in Enkhuizen

Herfst in Enkhuizen

In de herfstvakantie biedt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen families een bijzonder dagje uit. Van 20 tot en met 28 oktober 2012 kunnen zij allerlei waterpretactiviteiten zoals spelletjes, demonstraties en knutselactiviteiten beleven. Ook met slechter weer is er in de pandjes op het buitenmuseum genoeg te doen. Pimp een houten klompje, maak een waterschilderijtje of ga verkleed op de foto.

Herfst in Zuiderzeemuseum

In de herfstvakantie biedt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen families een bijzonder dagje uit.


Kinderen ontvangen bij de kassa een gratis waterpretplattegrond. De kaart toont alle waterroutes en activiteiten. Ook bevat de plattegrond een quiz die de waterkennis van de jongste bezoekers test. Als alle vragen goed worden beantwoord, ontvangen zij een stempel en een verrassing in de boerderij op de stadsgracht.

Binnenpret

In het binnenmuseum is er ook genoeg te doen tijdens de herfstvakantie. In de nieuwe tentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee komt jong en oud actief in aanraking met de cultuur van de Zuiderzee. Daag familie en vrienden uit voor een karaoke-battle, speel de derby tussen VV IJsselmeervogels en SV Spakenburg na op de voetbaltafel en doe aan het einde van de reis mee met De grote Zuiderzeequiz.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2011 riep de ANWB het museum uit tot het leukste uitje van Noord-Holland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Enkhuizen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.