New York City met de feestdagen

New York City met de feestdagen

New York City is betoverend tijdens de feestdagen, het is er een grote sprookjeswereld. In de aanloop naar kerst wordt de stad ondergedompeld in kerstsferen met lichtjes, kerstbomen en een grote hoeveelheid aan winterse festiviteiten in de verschillende wijken van de stad. NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, geeft een overzicht van de niet te missen activiteiten dit winterseizoen.

Betoverend New York

Het officiële ‘holiday season’ wordt geopend op 22 november met de legendarische ‘Macy’s Thanksgiving Day Parade’, een traditie die ruim 68 jaar bestaat en waarbij alle New Yorkers samenkomen om de kerstman te zien arriveren op Herald Square. Na deze parade hult de stad zich langzaam in kerstsferen waarbij het aansteken van de lampjes tijdens de Rockefeller Center Christmas Tree Lighting op 28 november een absolute must-see is.

Eén van de typische kenmerken van de stad New York zijn de extravagante kerstetalages van bekende warenhuizen als Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Barneys, Saks Fifth Avenue en Macy’s, maar ook de winkels rondom Columbus Circle, Bryant Park, Union Square en Grand Central Terminal pakken flink uit. In Brooklyn mogen de ‘Christmas lights of Dyker Heights’ niet worden overgeslagen. Hier zijn de meest spectaculaire kerstversieringen te zien zijn tussen 83rd en 86th Street en tussen 11th en 13th Avenue. Combineer window shopping met authentieke lekkernijen tijdens de ‘A Slice of Brooklyn’s Christmas Lights and Cannoli Tour’.

Shows en theater

De feestdagen zijn dé tijd bij uitstek om in New York een voorstelling of musical te bekijken. Zo is bijvoorbeeld George Balanchine’s klassieker ‘De Notenkraker’ van het New York City Ballet voor veel mensen een jaarlijkse traditie. Ook de bekende musicals op Broadway zijn afgestemd op de feestdagen. Van 19 november tot 30 december hebben bezoekers de kans om de klassieke kerstfilm ‘A Christmas Story’ op een geheel nieuwe manier te herleven bij ‘A Christmas Story, The Musical!’. Ook een bezoek aan één van New York’s grootste trekpleisters wordt deze winter nog leuker. Van 9 november tot en met 30 december is in het mooiste Art Deco theater van de stad, Radio City Music Hall, de Radio City Christmas Spectacular te zien, uitgevoerd door de Rockettes die dit jaar hun 85-jarig jubileum vieren.

Winter in NYC

Iedere wijk in New York heeft zijn eigen typische kersttradities met markten, tours, voorstellingen en events. De ‘Historic Holiday House Tour’ in Queens is een unieke manier om deze bruisende wijk te ontdekken in een tour langs versierde historische gebouwen. Ook de ‘Candlelight Tour’ in Richmond Town waarbij Staten Island omgetoverd wordt in met kaarsen en olielampen verlichte straten is adembenemend. In the Bronx staan kersttradities ook hoog op de agenda tijdens de populaire Holiday Train Show in de New York Botanical Garden. Modeltreintjes rijden langs eetbare replica’s van NYC’s highlights zoals de Brooklyn Bridge en Yankee Stadium. De expositie is te zien van 17 november tot 13 januari. Thanksgiving en de week voor Kerst zijn daarom perfecte momenten om NYC te bezoeken en deze magische sfeer zelf te kunnen ervaren. Voor meer informatie over de activiteiten in New York in het komende winterseizoen en/of New York als reisbestemming ga naar onze website.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van New York

 

Reviews lezen over New York

Meer informatie over New York vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar New York. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van [locatie]

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.