Nederlandse tulpen in Moskou

Nederlandse tulpen in Moskou

De Holland Alliantie Rusland heeft, in samenwerking met Keukenhof, op 8 oktober 2012 meer dan vijfenzeventigduizend bloembollen geplant in Gorky Park in Moskou. De bedoeling hiervan is, is dat de tulpen volgend voorjaar in volle bloei staan, tijdens het vriendschapsjaar tussen Nederland en Rusland 2013.

Tulpenbollen

Tijdens het vriendschapsjaar Nederland- Rusland, zullen deze tulpen in volle bloei staan

Tulpengroet uit Nederland


In 2013 vieren Nederland en Rusland het bilaterale vriendschapsjaar. In dat kader schenkt de Holland Alliantie Rusland, samen met Keukenhof, tulpen aan de inwoners van Moskou. De Nederlandse ambassadeur in Rusland, Ron Keller, heeft samen met de directeur van Gorky Park, Olga Victorovna Zakharova, de eerste bloembollen geplant. In het voorjaar, wanneer de tulpen in bloei staan, organiseren Gorky Park, Keukenhof en de Holland Alliantie verschillende activiteiten met een Hollands tintje om de Russen te verleiden een bezoek aan Nederland te brengen.

Rusland groeimarkt


Rusland heeft de afgelopen jaren een sterke economische groei doorgemaakt en het is de verwachting dat deze groei de komende jaren doorzet. Daardoor gaan er steeds meer Russen, uit met name Moskou en St. Petersburg, internationaal reizen. In 2011 bezochten zo’n 146.000 Russen ons land. Het is de verwachting dat er dit jaar zo’n 165.000 Russen (+12%) ons land bezoeken voor een (zakelijk) toeristisch bezoek.

Tulpenbollen planten

Er zijn meer dan vijfenzeventigduizend bloembollen geplant

Holland alliantie in Rusland


Het NBTC, KLM, Amsterdam Airport Schiphol en Amsterdam Marketing werken sinds 2010, samen met diverse toeristische partijen, aan de gezamenlijke Holland-promotie in Rusland. Doel van de samenwerking is om de bestemming ‘Holland’ meer bekendheid te geven en om Russische toeristen te stimuleren een bezoek aan Nederland te brengen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rusland

 

Reviews lezen over Rusland

Meer informatie over Rusland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rusland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rusland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.