Nieuws uit Panama

Nieuws uit Panama in Centraal-Amerika. Het toerisme is de laatste tijd flink toegenomen. Lees hier meer over dit mooie vakantieland.

Vakantie in Panama

Een vakantie in Panama wordt steeds populairder

Ontdekt: slakkenverorberende sluwe slang

In West-Panamá is recentelijk een nieuwe slangensoort ontdekt. De slakkeneter met tweekleurige schubben heeft vergelijkbare uiterlijke kenmerken met de bekende en zeer giftige Koraalslang. Deze sluwe slang, genaamd ‘Sibon Noalamina’, imiteert de kleuren van de Koraalslang om zo vijanden de indruk te geven dat er niet met hem te sollen valt. Dit terwijl de slang totaal niet giftig is en, met uitzondering van slakken, geen vlieg kwaad doet.

Fashiontip: Panamese Mola’s

Mola is een kunststroming met roots die teruglopen naar een van de grootste inheemse en nog steeds authentieke indianenstammen van Panamá; de Kuna-indianen. De Kuna’s wonen voornamelijk op de San Blas-eilanden en versierden hun lichaam met de kleurrijke, organische vormen. De Spaanse kolonisten hebben de oorspronkelijke Mola-stijl versimpelt, zodat het mogelijk werd de kleurrijke prints op katoen te drukken. De huidige mola’s bestaan uit verschillende lagen textiel met uitgeknipte patronen. Zij worden door de Kuna-vrouwen gemaakt, gedragen en verkocht aan toeristen.

Mola's uit Panama

Panamese mola’s worden door de Kuna-vrouwen gemaakt, gedragen en verkocht aan toeristen

Prestatie: Eénbenige borstcrawl door het Santa Barbara Kanaal

De Panamese open zee zwemmer César Augusto Barría Castro heeft op woensdag 26 september 2012, het Santa Barbara Kanaal in Californië overgestoken. De waterrat trotseerde maar liefst 20 kilometer in 7 uur en 45 minuten. Een prestatie op zich, zeker als je weet dat deze zwemmer slechts over één been beschikt. Direct na het behalen van deze prestatie twitterde de 34-jarige Panamese topsporter: “Dankjewel Panamá!”

Toerisme Panamá toegenomen met 6.4%

Tussen januari en august 2012 is het aantal toeristen in Panamá gestegen met maar liefst 6,4%. Voor de omliggende landen geldt een stijging tussen 2% en 4%. Dat de stijging gunstig is, blijkt uit het bedrag dat bezoekers hebben uitgegeven: een kleine 1,491 miljard.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Panama

 

Reviews lezen over Panama

Meer informatie over Panama vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Panama. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Panama

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.