Winterevenementen in Oostenrijk

Winterevenementen in Oostenrijk

Elke winter vinden er in de Alpen in Oostenrijk veel gekke, leuke en spannende evenementen plaats. Hier vindt u het gevarieerde aanbod van de Alpen van Oostenrijk.

Winterevenementen in Oostenrijk

Voor leuke winterevenementen komt u naar Oostenrijk

O’Neill’s Pleasure Jam

Schladming, op duizelingwekkende hoogte boven zeeniveau, werkt tijdens de O’Neill’s Pleasure Jam als een magneet op de fans van extreme sporten. Op vrijdag laten de amateurs hun vaardigheden op de hellingen zien. In het weekend is het de beurt aan de professionals om het publiek te verbazen. Entertainment met top-dj’s, filmvertoningen, party’s en concerten, voor een absoluut prima sfeer tot diep in de nacht. Het evenement vindt plaats van 9 tot 11 november 2012.

Internationale Ski Countdown

Obertauern behoort tot de meest geliefde vakantieplaatsen van Oostenrijk en is ’s winters een hotspot voor skiërs en snowboarders. Met de Internationale Ski Countdown, van 22 november tot 22 december 2012, wordt de opening van het nieuwe skiseizoen hier gevierd met een gigantische sneeuwbar, vuurwerk, een openluchtfestival en een grote disco.

FIS Ski World Cup Opening 2012

Van 26 t/m 28 oktober 2012 vindt in Sölden de FIS Ski World Cup Opening plaats. Zoals elk jaar opent de reuzesalom voor vrouwen het nieuwe World Cup seizoen.

Opening nieuwe skigebied “Ski Juwel”

Alpbachtal en Wildschönau bundelen hun krachten en gaan verder onder de naam Ski Juwel. Het skigebied wordt 14 t/m 16 september geopend. Door de fusie ontstaat een nieuw skigebied met 145 km piste (waarvan 17 km skiroutes) en 47 liften. Nieuw zijn de verbindende 8-persoons gondel op de Schatberg en de 2 km lange verbindingspiste. Door de verbindingslift, die 3.279 meter overbrugt in 10 minuten, behoort Ski Juwel tot de top tien van grootste skigebieden in Tirol.

LE GRAND BAL in de Weense Hofburg

Op 31 december 2012 viert LE GRAND BAL zijn spetterende première in de Weense Hofburg. Prachtig gedecoreerde ruimten, muziek, dans, sfeervolle pronkzalen en prominente solisten van de Weense Staatsoper en -Volksoper zorgen ervoor dat het nieuwe jaar in stijl wordt ingeluid.

Jack Wolfskin Vierschansentoernooi

De beste schansspringers ter wereld komen in Innsbruck en Bischofshofen bijeen voor de derde wedstrijd van het Jack Wolfskin Vierschansentoernooi. In Innsbruck vindt dit plaats van 3 tot 4 januari 2013 en in Bischofhofen van 5 t/m 6 januari 2013.

Snow Arena Polo World Cup

De internationale Snow Arena Polo World Cup brengt de glamour van het polo naar Kitzbühel in Oostenrijk van 12 tot 17 januari 2013 in Kitzbühel. Iedereen die met het standaard polospel vertrouwd is kan de grondbeginselen van sneeuwpolo gemakkelijk onder de knie krijgen – dezelfde paarden, dezelfde regels, dezelfde rondes.

Schlag das ASS – “‘s Werelds langste skiwedstrijd” – Nassfeld Trophy

De wedstrijd voert door vier bergdalen en over het hele skigebied van Nassfeld in Karinthië. De route is 25,6 km lang en bereikt 6.400 meter hoogte. Startpunt is de bovenste terminal van de Gartenknofel en de finish is in Tröpolach. Groepen van 20 deelnemers per start op 12 januari 2013.

De „Weiße Ring“ in Lech

De „Weiße Ring“ in Lech Zürs is zelfs voor professionals een uitdaging op 19 januari 2013. Terwijl de deelnemers vechten om meters en seconden, genieten anderen ervan te kijken, erbij te zijn en aan te moedigen. Ca. 1.000 deelnemers vechten voor de winst. Iedereen die kan skiën mag aan de start verschijnen.

Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Schaatsen is in Nederland een volkssport. En omdat er in Nederland niet altijd optimale omstandigheden zijn om te schaatsen, reizen sinds jaren vele duizenden Nederlanders af naar de Weissensee in Karinthië.

Internationale Hahnenkamm Race

Van 22 – 27 januari 2013 heerst er weer ‘Hahnenkamm-koorts’ in wintersport Oostenrijk. De beste skiërs ter wereld zullen in Kitzbühel bijeenkomen om het hoogtepunt van de wereldbekeragenda te vieren. De moeilijkste skipiste ter wereld zal absoluut zeker weer een uitdaging voor de deelnemers zijn. Sprongen tot 80 meter, steile hellingen tot 85% en snelheden tot 140 km/uur. Minder dan 2 minuten om het complete parcours van 3,3 kilometer af te leggen. Een hoogteverschil van 863 meter van start (1665 meter) tot finish (802 meter). Een gemiddelde snelheid van 103 km/uur.

Billabong Air & Style

De beste snowboarders ter wereld komen voor de Air & Style show naar Innsbruck voor een enerverende wedstrijddag in het Bergisel outdoorstadion van 31 januari tot 2 februari 2013. Onder snowboarders is dit evenement berucht vanwege zijn reusachtige quarterpipe.

WK skiën 2013 in Schladming/Steiermark

Het WK skiën in Schladming, van 4 t/m 17 februari 2013, is aankomende winter hét hoogtepunt in de Steiermark. Dan zullen er op de 11 disciplines zo’n 450 atleten uit 70 landen strijden om het wereldkampioenschap, waarvan ca. 400.000 gasten getuige zullen zijn. Het wedstrijdparcours eindigt direct in het “WK Park Planai” midden in het centrum van Schladming. Alle „hot-spots“ en het centrum zijn gemakkelijk en snel te voet te bereiken en naast de voor het WK gebruikte pistes is alles geopend en kan men zonder problemen de pistes op.

Shred Down a.m.

Er is in Oostenrijk geen ouder, bekender en authentieker snowboardevenement te vinden dan de ‘Shred Down’ in Westendorf welke plaats vindt van 8 t/m 10 maart 2013. “De legendarische freestyle-wedstrijd geldt in de scene als de meest innovatieve, grappigste en spectaculairste slopestyle wedstrijden van Europa en wordt dit jaar voor de tweede keer verbonden aan de Oostenrijkse kampioenschappen in de categorie slopestyle”, aldus snowboardlegende en plaatselijke held Reinhard ‘Gogo’ Gossner, die medeoprichter is van het evenement en dit met zijn ‘Shredheadz’ organiseert.

Snow Jazz Gastein

De bergen zijn deze lente in een andere ‘Sound of Music’ gehuld. Het ‘Edelweiss’ van Maria maakt in Bad Gastein plaats voor soulritmes tijdens het Snow Jazz Gastein.

The White Thrill

“The White Thrill” is ook de eerste fase van de alpine triathlon “Arlberg Eagle”. Wie de trofee wil winnen moet eerste zijn tijdens de skiwedstrijd 20 april, de halve marathon in juli en in de mountain-bike marathon in augustus.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oostenrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.