Archeologie voor kinderen in Eindhoven

Archeologie voor kinderen in Eindhoven

Trek je laarzen aan, neem je schep mee en onze archeologen helpen tijdens de doe-week ‘Archeologie voor Kids’! Eindhoven Museum roept iedereen op om tijdens deze week mee te helpen met een opgraving. Ook worden bezoekers uitgedaagd om zelf iets achter te laten voor de archeologen van de toekomst. De doe-week ‘Archeologie voor Kids’ vindt plaats tijdens de herfstvakantie van 13 t/m 21 oktober 2012.

Archeologie voor kinderen

Steek zelf de handen uit de mouwen tijdens ‘Archeologie voor Kids’-week


Archeologen hebben hun kamp opgezet in Eindhoven Museum. Zij kunnen wel wat hulp gebruiken bij hun opgravingen. Bezoekers gaan op zoek naar schatten in de grond met een schop en troffel. Wie iets vindt, mag het in elkaar zetten en natuurlijk onderzoeken. Wat is het? Waar werd het voor gebruikt? Van welk materiaal is het gemaakt? Onder toeziend oog van onze archeologen komen bezoekers zo meer te weten over hoe onze verre voorouders geleefd hebben. Bovendien wordt gekeken hoe het was om de historische voorwerpen echt te gebruiken. Wie kan er snijden met een vuursteen en vonken maken met een slagijzer?

Diploma met lof

Wie alle opgravingstaken goed heeft uitgevoerd, is geslaagd en krijgt een heus archeologendiploma! Maar let op: bezoekers kunnen ook bonuspunten halen en zelfs met lof slagen. Niet door iets op te graven of terug in de tijd te kijken, maar door iets achter te laten voor de toekomst. Wat vinden archeologen over 700 jaar terug van ons en hoe worden de voorwerpen geïnterpreteerd? Bedenk “hoe jij later dood gevonden wilt worden” en knutsel deze ideeën in een tijdscapsule. De tijdscapsules krijgen een plekje in de tentoonstelling ‘Marcus & Mo’, die vanaf 4 november te zien is in de Steentjeskerk.

Marcus & Mo

‘Archeologie voor Kids’is onderdeel van het project ‘Marcus & Mo’. Door archeologisch onderzoek zijn we veel te weten gekomen over Marcus. Wat gaan we over 700 jaar terugvinden van Mo? Met dit jaarthema van 2012 geeft het museum aandacht aan de identiteit van jongeren, de invloed van hun ouders en grootouders, familietradities en herkomstcultuur. Het jaar begon met het evenement ‘In naam van Napoleon’ en wordt in het najaar afgesloten met de tentoonstelling ‘Marcus & Mo’. Deze is te zien van 4 november 2012 t/m 28 februari 2013 in de Steentjeskerk.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.