Donald Duck weekblad tentoonstelling Groningen

Donald Duck weekblad tentoonstelling Groningen

Het populaire Donald Duck Weekblad bestaat in de maand oktober 2012 precies 60 jaar. Tijdens het jubileumjaar 2012 hebben Donald en zijn familieleden iedere maand een avontuur in een andere Nederlandse provincie beleefd. In oktober is Groningen aan de beurt. In Het Nederlands Stripmuseum Groningen viert het weekblad de verjaardag middels een overzichtstentoonstelling die uiteraard in het bijzijn van Donald Duck zelf wordt geopend.

De tentoonstelling wordt op 20 oktober officieel geopend. Na het zien van de tentoonstelling zullen Ed van Schuijlenburg, Frans Hasselaar en Jan-Roman Pikula – échte Donald Duck-striptekenaars – workshops verzorgen. En om het feest helemaal compleet te maken kunnen bezoekers op de foto met de enige echte Donald Duck!

De tentoonstelling

Op zaterdag 20 oktober vanaf 13:00 uur is de zijn de deuren van het museum geopend voor het publiek. Dan viert Donald Duck Weekblad zijn 60e verjaardag met een tentoonstelling in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Bezoekers kunnen ondermeer zien hoe het Donald Duck Weekblad zestig jaar geleden is ontstaan. Naast diverse Donald Duck-kunstwerken is er ook te zien hoe een Donald Duck-verhaal wordt gemaakt, waarbij regelmatig officiële Donald Duck-tekenaars aanwezig zijn voor het geven van tekenworkshops. Ook is er een kennisspel over Donald Duck, een verkleeddecor van Katrien Duck en valt de werkplaats van Willie Wortel te bewonderen, waar kinderen aan activiteiten kunnen deelnemen. Tot slot kan men rustig bijkomen aan een grote leestafel met uiteraard veel strips met Donald Duck in de hoofdrol. De tentoonstelling loopt tot en met 13 januari 2013.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Groningen

 

Reviews lezen over Groningen

Meer informatie over Groningen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Groningen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Groningen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.