Wethouder opent Eindhoven museum

Wethouder opent Eindhoven museum

Wethouder Mary-Ann Schreurs heeft 27 september 2012, om 17.30 uur het nieuwe Eindhoven Museum geopend op vurige wijze. Deze nieuwe organisatie is ontstaan uit de samenwerking tussen Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven (HOME) en Museum Kempenland Eindhoven. Eindhoven Museum organiseert lezingen, demonstraties, educatieve programma’s, exposities en evenementen in het erfgoedpark in Genneper Parken én op andere locaties in en rond de Kempen met als motto: “Van begin tot Eindhoven”.

Eindhoven Museum geopend

Wethouder Schreurs heeft het Eindhoven Museum geopend


Onder het toeziend oog van Romeinen, Vikingen, middeleeuwse ambachtslieden, Dafbestuurders en oorlogshelden uit de tweede wereldoorlog kreeg wethouder Schreurs de opdracht om vuur te maken op de meest moderne wijze. Terwijl de smid zijn best deed met vuurslag en vuursteen, zocht de wethouder het vuur op haar I-Pad. Samen konden zij het touw doorbranden waardoor het doek viel voor HOME en Kempenland en er ruimte kwam voor Eindhoven Museum.

Honderd generaties Eindhovenaren

Luc Eekhout, directeur van Eindhoven Museum, haalde aan dat het samengaan van HOME en Kempenland een logische stap was. Hoewel het ene museum een soort schatkamer van kunst en historie was en in het andere museum de historie opnieuw beleefd werd, hadden ze toch ook veel overeenkomsten. Eekhout:

Beide musea hadden hetzelfde onderwerp: het leven van de Eindhovenaren, het leven van onze voorouders. Letterlijk: ons DNA.

Eindhoven Museum borduurt voort op dit DNA en belicht de historie van honderd generaties Eindhovenaren.

Satellietpresentaties

Eekhout gaat verder:

Hier, in Genneper Parken ligt de basis: het groene Eindhoven van de eerste vijfennegentig generaties. Dit erfgoedpark verbeeldt op ware grootte hun leven in Eindhovense hoeven en huizen. De laatste vijf generaties en de groei die zij hebben doorgemaakt vinden we terug in de historische collectie van Eindhoven Museum. En die collectie laten we zien! Niet op dit middeleeuwse plein, maar in satellietpresentaties in en om Eindhoven en de Kempen.

Eindhoven Museum Evenementen

Eindhoven Museum organiseert allerlei leuke activiteiten onder het motto “Van begin tot Eindhoven”

Verleden van de slimste regio

Wethouder Schreurs benadrukte dat Eindhoven niet voor niets de slimste regio is. Dat kan alleen als er een verleden is geweest. Ze roemde Eindhoven Museum vanwege de verhalen die er verteld worden. Niet één verhaal, maar meerdere verhalen op meerdere plekken met meerdere mensen. Tevens noemde wethouder Schreurs het bewonderenswaardig dat HOME en Kempenland op alle fronten zijn samengesmolten, tot aan beide vriendenverenigingen toe.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.