Muziek in Zuiderzeemuseum

Muziek in Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen treedt het Koninklijk Stedelijke Muziekkorps (K.S.M.) op. Het optreden zal plaatsvinden op 14 oktober 2012 en er zullen verschillende soorten muziek aan bod komen. In de muziekkoepel aan de stadsgracht van het buitenmuseum speelt het harmonieorkest klassieke muziek, musicalliedjes, pop en rock. Het optreden duurt van 14.00 tot 16.30 uur.

Het concert met dertig muzikanten in het buitenmuseum wordt georganiseerd door de Stichting Muziekkapellen. Deze stichting zorgt voor het behoud van muziektenten in Nederlandse dorps- en stadskernen en waar nodig deze nieuw leven in te blazen met concerten en evenementen in Noord-Holland.

Muziektent van het Zuiderzeemuseum

In oude dorpskernen zijn vaak muziektenten te vinden

Muziektenten

In oude dorpskernen staat nog vaak een muziekkiosk of muziektent. Het zijn vaak ronde, achthoekige overdekte koepels met een trap die toegang verschaft tot het podium. De oorspronkelijke bespelers waren (militaire) blaaskapellen. De muziektent van het Zuiderzeemuseum is in 1982 gebouwd en is een replica van de voormalige muziektent in Workum.

Over K.S.M.

Het K.S.M. is een harmonieorkest uit Enkhuizen en werd in 1890 opgericht als het Stedelijk Muziekkorps der Dienstdoende Schutterij te Enkhuizen. In 1905 werd de schutterij opgeheven en verdween de naam Schutterij uit de titel van het korps. Het orkest geeft regelmatig concerten met show en muziek in veel verschillende stijlen: van klassieke muziek en musicals tot pop en rock. Daarbij wordt meestal samengewerkt met andere verenigingen en artiesten.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2011 riep de ANWB het Zuiderzeemuseum uit tot Het leukste uitje van Noord-Holland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.