Betaalbare wintersport in Tsjechië

Tsjechië is dé bestemming voor zowel families als vriendengroepen die ondanks de crisis op een betaalbare manier op wintersport kunnen. Een biertje bij de après-ski kost slechts 50 eurocent en je hebt met één skipas toegang tot vijf populaire en sneeuwzekere gebieden

in het noordelijk gelegen Reuzengebergte, de zogenaamde ‘Skiregion’. Tsjechië heeft voor ieder wat wilt, ook cultuur is hier aanwezig: slaap in een authentieke chalet, bezoek het Harrachov glasmuseum of de bierbrouwerij, ontspan in de sauna of zoef door de sneeuw in een paarden- of hondenslee. ‘s Avonds genieten van gerechten als knoflooksoep, forel en de bij kinderen geliefde ‘palacinka‘ (pannenkoeken).

Betaalbaar op wintersport in Tsjechië

Vijf gebieden in één skipas op 9 uur rijden

Op 9 uur rijden van Utrecht ligt het Reuzengebergte waarin de vijf meest populaire wintersportgebieden van Tsjechië zich bevinden: Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Paseky nad Jizerou, Rejdice en Príchovice. Het Reuzengebergte is omgeven door natuur en massatoerisme is hier ver te zoeken. Hier zijn de gebieden door hun kleinschaligheid overzichtelijk en halen families hun hart op in gastvrije chalets en familiepensions. Skigebied Rokytnice nad Jizerou biedt de langste afdaling vanaf het hoogste punt van Tsjechië: de berg Lysa Hora (1312 meter). Harrachov is beroemd vanwege de wereldkampioenschappen skischansspringen.

Sledetocht met husky’s

Rijkdom aan Tsjechische cultuur

Naast een populair gebied voor skiën, snowboarden, langlaufen en zelfs paragliden, is het Reuzengebergte ook het decor van Tsjechische tradities zoals de glas- en kristalproductie. In Harrachov maak je in het glasmuseum kennis met het ambacht van glasblazen en in de brouwerij brouw je zelf bier. Een ander typisch Tsjechische traditie is wellness. Hotel Orea Vita Sklár biedt chocolade massages aan evenals anti-stress massages, aromatherapie en schoonheidsbehandelingen. Wellness Hotel Harrachovka legt haar gasten in de watten met kuurfaciliteiten waaronder een stoombad, bubbelbad en zoutgrot.

Bobsleeën en pannenkoeken voor de kinderen

Juist met kinderen is het goed vertoeven in het Reuzengebergte. Denk aan een sledetocht met husky’s, bobsleeën in Harrachov of een tocht met de paardenslee in Rokytnice nad Jizerou. Tsjechische gerechten zijn zeer kindvriendelijk en doen denken aan die van de Oostenrijkse en de Duitse keuken. Naast specialiteiten zoals Cesnekova polevka (knoflooksoep met kaas, ham, bieslook en geroosterd brood) en Pstruh prazdroj (gebakken of geroosterde forel), eten de Tsjechen graag palacinka: pannenkoekjes gevuld met ijs en/of fruit.

Ook voor paragliden kun je in Tsjechië terecht

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechië

 

Reviews lezen over Tsjechië

Meer informatie over Tsjechië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tsjechië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.