Toptentoonstellingen in Münster

Toptentoonstellingen in Münster

In het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster en het Lachmuseum zijn dit najaar weer twee toptentoonstellingen te zien. En voor wie van muziek houdt, is het helemaal genieten met het aanvullende programma “Muziek in het Museum”.

Bewonder de prachtige werken van Marc Chagall

Marc Chagall

Marc Chagall (1887-1985) geldt als de belangrijkste schilder van Bijbelse taferelen in twintigste eeuw. Zijn illustraties van het Oude en Nieuwe Testament zijn wereldberoemd. “Ik las de bijbel niet, ik droomde hem”, stelde de kunstenaar, voor wie zijn Joodse geloof een belangrijke rol speelde. Het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster toont 180 werken van zijn hand. Niet alleen schilderijen, maar ook grafiek, keramiek, tekeningen en glasschilderkunst zijn te zien, evenals het ontwerp voor een kerkraam. De tentoonstelling toont een breed scala aan bekende en minder bekende religieuze scenes uit het Oude en Nieuwe Testament. Bij de expositie is een Nederlandstalige audioguide beschikbaar. Expositie Marc Chagall und die Bibel vindt plaats op 6 oktober 2012 t/m 13 januari 2013.

Lakwerk uit Korea

In het Lackmuseum is dit najaar een expositie te zien van lakwerk uit Korea. Perfect vakmanschap, buitengewone materialen en een bijzondere esthetiek zijn de kernwoorden die de lakkunst uit Korea typeren. Het lakwerk dat geëxposeerd wordt beslaat een periode van maar liefst duizend jaar, van 918 tot 1910. De adembenemende schoonheid en elegantie van het Koreaanse handwerk zal menig bezoeker verbazen. Expositie Die Lackkunst Koreas – Ästhetik in Vollendung vindt plaats op 28 oktober 2012 t/m 27 januari 2013 |

Muziekstukken met hartstocht

Naast een prachtige expositie biedt het Lackmuseum dit najaar opnieuw een bijzonder muziekprogramma, bestaande uit twee concertreeksen. In samenwerking met het conservatorium van Münster vindt de serie Appassionato – Vom Klang der Leidenschaft, plaats. Deze concertreeks biedt muziekstukken uit diverse tijden waarin hartstocht centraal staat. Daarnaast is er een concertreeks van Jazzmuziek. Ben Bönniger presenteert gastmuzikanten in het museum. Het belooft net als andere jaren een bijzondere ervaring te worden, waar de sfeer en de goede akoestiek van het museum een grote rol in spelen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Münster

 

Reviews lezen over Münster

Meer informatie over Münster vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Münster. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Münster

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.