Finland fantastische vakantiebestemming

Finland fantastische vakantiebestemming

Finland als vakantiebestemming is niet nieuw maar wel nieuws. Lang niet iedereen weet van de geweldige hoogtepunten die Finland rijk is. Het Noorderlicht en World Design Capital Helsinki mag je zeker niet missen, maar er is meer. Veel meer.

De mooiste natuur vind je in Finland

Waarom Finland?

Wanneer kies je voor Finland als vakantiebestemming? Om eens buiten de gebaande paden te treden van traditionele Europese bezienswaardigheden. Om iets te doen wat je vrienden nog niet hebben gedaan. Om te ontsnappen aan drukke plaatsen. Om haring te eten in het land waar restaurantdag is uitgevonden. Om gekke kampioenschappen mee te maken die alleen in Finland worden gehouden: vrouwdragen bijvoorbeeld en mobiele telefoonwerpen, moerasvoetbal en rendierracen. Om uit je dak te gaan op één van de vele muziekfestivals. En om de Tango te dansen, want dat kunnen ze, die Finnen.

Try before you die

Je ‘bucketlist’ slinkt zienderogen in Finland, want je doet er dingen die je minstens één keer in je leven gedaan moet hebben. Bijvoorbeeld hiken in de prachtige bossen, crossen op een ijsweg en slalommen op ski’s om een kudden rendieren in Fins Lapland. Of relaxen in een echte Finse sauna, om vervolgens af te koelen in de sneeuw of nog beter; in een wak. Wat dacht je van de échte Kerstman persoonlijk vragen of hij wel echt bestaat? En ‘Karjalanpiirakka’ eten; snacks in de vorm van een boot. En je kunt echt niet naar huis zonder een Finse design klassieker op de kop te hebben getikt, van bijvoorbeeld Iittala of Marimekko.

Wat heeft Finland niet?

Piramides vind je niet in Finland en ook geen drukke stranden, smog of files. Sloppenwijken kennen ze er niet en ook geen voetbalhooligans. Je buren kom je er niet tegen en ook geen opdringerige verkopers.

Racen op ski’s achter een kudde rendieren

Wat heeft Finland wel?

Finland heeft de grootste archipel, de gekste zomeractiviteiten, de snelste rally en formule racers, de enige echte Kerstman, de meeste sauna’s (3 miljoen wel te verstaan) en de schoonste natuur. En de grootste veerboten en sneeuwkastelen, de meest eerlijke ambtenaren en grootste melkdrinkers.

Wat ga je missen aan Finland?

Wat ga je niet missen aan Finland! Sowieso de zelfbewuste vrouwen en de eindeloze zomernachten. En het na-sauna-gevoel en de geur van het bos. Maar ook de ‘party-attitude’ én de rust en stilte. En de smaak van echt brood, want ze bakken heerlijk brood, die Finnen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.