Drakenkasteel in Hoensbroek

Drakenkasteel in Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek wordt in de kerstvakantie omgetoverd tot een prachtig Drakenkasteel, Een avontuurlijk evenement voor jong en oud in een bijzonder decor. Als bezoeker volg je de Drakensporen en ga je op zoek naar drakenavonturen. Je geniet van het muzikale drakensprookje ‘Oela en de Draak’ en je neemt deel aan de Drakenproeven. Heb je alle opdrachten volbracht? Dan is het tijd om de Kasteeldraak te ontmoeten!

hoensbroek drakenkasteel

Kasteel Hoensbroek wordt omgetoverd tot een groot drakenkasteel

De prinses en de draak

In Kasteel Hoensbroek huist een draak op zolder die bewaakt wordt door de mooie prinses Fiona. Wil je de draak zien? Dat kan! Maar je gaat eerst de ‘Drakenridder opdrachten’ volbrengen en daarvoor moet je langs het nest met jonge draken. Je gaat ruiken, proeven, voelen én heel goed nadenken. Daarna ben je lid van de ‘Orde van de Dragonders’ en krijg je toegang tot de Kasteeldraak.

Honger als een paard?

Heb je honger gekregen van dit avontuur? Rust dan uit in kasteelrestaurant ‘Tot Slot’ en geniet van lekkere Drakengerechten (tegen meerprijs) zoals Vurig Drakenbrood of een heerlijke portie dampende Drakensoep. Het kasteel en de pleinen zijn in winterse drakenstijl gedecoreerd.

Kasteel Hoensbroek

Het evenement Drakenkasteel vindt plaats in Kasteel Hoensbroek, het enige museumkasteel in Limburg. Dit enorme slot is volledig ingericht zoals in vorige eeuwen (middeleeuwen, 17e eeuw en 18e eeuw). Het kasteel is prima toegankelijk, er is zelfs een aparte lift voor wie minder goed ter been is.

Informatie en openingstijden

Het Drakenkasteel Kasteel Hoensbroek vindt plaats in de kerstvakantie, van 22 december 2012 t/m 6 januari 2013 tussen 10.00 en 17.30 uur. Let op: Op tweede kerstdag open vanaf 12.00 uur. Gesloten op 31 december en 1 januari. 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hoensbroek

 

Reviews lezen over Hoensbroek

Meer informatie over Hoensbroek vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hoensbroek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hoensbroek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.