Las Vegas Neon Museum

Las Vegas Neon Museum

Het heeft maar liefst 15 jaar geduurd en het resultaat mag er wezen. De meest kenmerkende architectonische monumenten uit de geschiedenis van Las Vegas, zijn binnenkort op één plek te vinden. Het historische Neon Museum heeft jarenlang de meest bijzondere neonreclames die Las Vegas hebben verlicht verzameld. Het museum opent 27 oktober 2012 haar deuren voor publiek.

Een glimp uit de geschiedenis

Het Neon Museum showt een ware verzameling van meer dan 150 neonreclames daterend uit de jaren ‘30. Het is de grootste verzameling van Neon verlichting in de hele wereld èn een unieke verzameling van de kleurrijke geschiedenis van Las Vegas. In een bijna één hectare groot openluchtmuseum, beter bekend als de Neon Boneyard, staan de meest iconische tekens van ’s werelds bekendste entertainment stad. Neonreclames van onder andere bekende resorts, zoals Moulin Rouge, Desert Inn, Flamingo en Stardust kunnen er binnenkort bewonderd worden. Naast tal van andere Neonreclames die o.a. the Strip gesierd hebben in het verleden.Volgens Bill Marion, voorzitter van de raad van bestuurders, zal de officiële opening een grote culturele en economische impact hebben op de gemeenschap.

We merken dat er veel interesse is in het ‘ oude’ Las Vegas en in de herontdekking van de historische binnenstad – downtown Las Vegas. Het Neon Museum zal een zeer belangrijke rol gaan spelen in deze nieuwe trend, door nieuwe bezoekers naar downtown Las Vegas te trekken. Met de opening van het Neon museum hopen we meer toeristen te mogen verwelkomen in de entertainment hoofdstad.


Boek een rondleiding

Het openluchtmuseum bezoeken is mogelijk van maandag tot en met zaterdag. De eerste rondleiding start om 10 en de laatste om 16 uur, een tour duurt 45 minuten. Een entreebewijs voor volwassenen kost EUR 14,- en voor studenten EUR 9,50. De capaciteit per rondleiding is beperkt, bezoekers worden geadviseerd op voorhand een entreebewijs via www.Neonmuseum.org aan te schaffen.

Openingstijden

Het bezoekerscentrum, La Concha Visitors Center, is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 09:30 uur tot 17:30 uur. Het openluchtmuseum en bezoekerscentrum bevinden zich op ongeveer 10 minuten rijafstand van the Strip, op 770 Las Vegas Blvd. North, Las Vegas, NV, 89101.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Las Vegas

 

Reviews lezen over Las Vegas

Meer informatie over Las Vegas vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Las Vegas. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Las Vegas

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.