Heerlijke koffie uit Panama

Heerlijke koffie uit Panama

Panamá produceert koffie op kleine schaal en van fantastische kwaliteit. De Panamá Geisha koffie van Hacienda La Esmeralda is bijvoorbeeld één van de duurste koffiesoorten ter wereld. In de tweede week van januari wordt in de populaire koffiestreek Boquete het jaarlijkse ‘Feria de la Flores y del Café georganiseerd. Een feestelijke beurs met veel bloemen en koffie voor iedereen die van goede koffie houdt. Kleurige natuur, live-muziek en lekker eten is volop aanwezig.

Overheerlijke koffie in een kleurrijk bloemendecor

Koffie uit de Boquete streek is volgens kenners de lekkerste koffie van Panamá en één van de beste koffiesoorten in de wereld. Een echte gourmet koffie, verbouwd op de vulkanische gronden van de Barú vulkaan. Boquete kent een koffieteelttraditie van meer dan 100 jaar. Het oogstseizoen loopt van oktober tot en met februari en de kwaliteitskoffie wordt met de hand geplukt door Guaymi Indianen. Al ruim 40 jaar organiseert Boquete een feestelijk evenement: Feria de la Flores y del Café. Duizenden bezoekers genieten 10 dagen lang van koffieproeverijen, bloemenpracht, live muziek en lokale delicatessen.

Kom de lekkerste koffie drinken in Boquete

Panamese koffie

Panamese koffie is van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Romig en mild, met veel body en een gebalanceerde zuurgraad. De Panamá Geisha koffie van Hacienda La Esmeralda groeit in de schaduw van Guava bomen en is al jaren één van de duurste koffiesoorten ter wereld. Liefhebbers betalen graag 104 dollar per pond. De koffieproductie is beperkt van omvang, zeker in vergelijking met buurland Costa Rica. Geen massaproductie dus, wel delicaat en exclusief. Ook aan de Grote Oceaan wordt kwaliteitkoffie verbouwd in David, Remacimeinto, Bugaba en Tole.

Over Boquete

Boquete is een charmante bergstreek in de provincie Chiriqui, aan de oostkant van de Barú Vulkaan. Het gebied kent een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna en ecotoerisme is er razend populair. Boquete staat vooral bekend om haar koffieplantages. Lokale reisagenten organiseren koffieproeverijen en uitstapjes naar plantages.
Ook zijn er prachtige wandelroutes, zoals de Quetzal Trail (vernoemd naar de gelijknamige en zeldzame tropische vogel) en naar de top van de Baru vulkaan. Ook leuk: raften in de Chiriqui rivier, paardrijden en relaxen in de Caldera Hot Springs. Vanaf Panama City gaan er directe, nationale vluchten naar David, waarvan het nog een uurtje rijden is naar Boquete.

Naar Panamá

KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama-City, binnen 11 uur. Diverse airlines (bijvoorbeeld Delta, United en Continental airlines) bieden Panama-City aan met één overstap.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Panama

 

Reviews lezen over Panama

Meer informatie over Panama vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Panama. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Panama

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.