Münsterland Giro: Het wielerspektakel met feestprogramma voor iedereen!

Op de Duitse feestdag ‘Tag der Deutschen Einheit’ op woensdag, 3 oktober a.s. slaat de fietsgekte toe in het Münsterland. Profrenners – voor het eerst ook vrouwen – amateurs, jongeren en kinderen komen tijdens de profwedstrijd, de Jedermanntour, kids-cup en Girolino aan hun trekken. Het wordt een groots fietsspektakel met uitbundig feestprogramma en heel veel activiteiten voor jong en oud, fietsers en publiek!

Fietsland Münsterland

Het is niet toevallig dat in het fietsland Münsterland, voor het eerst in 2002, deze wielerronde wordt georganiseerd. Het schitterende glooiende landschap, waarin oude kastelen, schilderachtige rivieren en dromerige historische stadjes een belangrijke rol innemen, leent zich fantastisch voor lange en korte fietsroutes.

De Giro beleeft dit jaar een première. Het is voor de eerste keer dat de professionele wielrensters met een eigen ronde meedoen. De vrouwen starten in Münster samen met de U17 klasse op de spectaculaire binnenstadsroute.
Voor de Jedermanntour zijn inmiddels al ruim 2.500 aanmeldingen ontvangen. Er wordt gestreden om de ‘Cup der Sparkasse Münsterland Ost’ over een afstand van 60 kilometer, de ‘Cup der Westfälischen Provinzial Versicherung’ waar 100 kilometer wordt afgelegd en de ‘Cup der LBS’ waarbij het traject over een afstand van 130 kilometer voert. Hier bezetten de dames een goede 10% van het veld.

De profrijders starten dit jaar in Stadtlohn in de Kreis Borken om na 196 km te finishen voor het kasteel in Münster. Het internationale deelnemersveld en fraaie parcours leent zich perfect voor spannende demarrages en staat garant voor een boeiende koers.

Wielerwedstrijden voor kinderen

Voor de kinderen worden aparte wedstrijdjes uitgeschreven. Tijdens de loopfietswedstrijd ‘Girolino’ op het kasteelplein en de ‘Kids-Cup’ van de Sparkasse Münsterland Ost kunnen de jonge fietsfanaten zich volledig uitleven en geweldige prijzen winnen! Er wordt in verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de eer én de prijzen! Aanmelden kan tot en met 19 september. Zijn er meer aanmeldingen dan startplaatsen, dan beschikt het lot.

Hanzestad Münsterland

Het monumentale centrum van alle activiteiten vormt de levendige Hanzestad Münster, met zijn vele bezienswaardigheden, historische centrum met gezellige terrassen, moderne en trendy winkels en de wereldberoemde kerstmarkt. De regio en de stad zijn ingesteld op de fiets en bieden plaats aan duizenden fietsparkeerplaatsen, reparatiewerkplaatsen, fietsverhuurbedrijven, winkels met fietskleding en nog veel meer!

Omdat op 3 oktober de eerste wedstrijd van de Münsterland Giro al om 8 uur ’s ochtends begint, biedt de Münster Marketing een overnachtingpakket met één of twee overnachtingen aan v.a. 59 euro en geweldige extra’s. Vroegtijdig boeken wordt aanbevolen!

Alle informatie over wedstrijdklassen, -routes, het feestprogramma en nog veel meer, kan worden bekeken www.sparkassen-muensterland-giro.de

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Munsterland

Reviews lezen over Münsterland

Meer informatie over Münsterland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar [locatie]. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Münsterland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.