Slot Egeskov Denemarken ontvangt Europese onderscheiding

Slot Egeskov Denemarken ontvangt Europese onderscheiding

Slot Egeskov (op het Deense eiland Fünen) heeft de European Garden Award 2012 ontvangen in de categorie ‘Beste Vernieuwing en Renovatie van een Historische Tuin’. Egeskov heeft deze ontvangen van European Garden Heritage Network. De kasteeltuinen van Slot Egeskov behoren tot de grootste tuinen van Denemarken met 1.113 hectare. Mede dankzij het kasteel, de restaurants, het park en vele andere activiteiten trekken zij per jaar meer dan 200.000 bezoekers. De tuinen zijn erg bekend door de verschillende thematuinen en door de moderne historische doolhoven.

Prijsuitreiking

Het jurylid Jens Spanjer roemt het kasteel tijdens de prijsuitreiking:

Egeskov is één van de belangrijkste en meest omvangrijke historische tuinen in Denemarken. Gedurende de laatste decennia is het park uitvoerig gerenoveerd en met zorg verder ontwikkeld en vernieuwd. Bijzonder is bovendien dat alle investeringen met privégelden zijn gefinancierd.

De beheerder van de kasteeltuinen, Peter Bonde Poulsen en de eigenaar van Egeskov, Michael Ahlefeldt hebben de onderscheiding onlangs tijdens de officiële uitreiking in Duitsland in ontvangst genomen.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat wij deze prijs hebben gekregen. Het is overweldigend dat Egeskov en ons hele team zich nu Europees kampioen kunnen voelen. Wij doen ons werk met hart en ziel, deze prijs is een belangrijk erkenning.


Kasteeltuinen

De kasteeltuinen van Egeskov in Denemarken vormen een boeiende combinatie van historische en moderne tuinaanleg, met activiteiten voor jong en oud. Beroemd zijn onder meer de historische heggen, recht, strak en soms vele meters hoog. De tuin telt maar liefst vier doolhoven, waaronder het nieuwe labyrint van architect Piet Hein dat een prachtige weerspiegeling is van het oude doolhof uit 1733. Moderne thema’s zijn met zorg aan de oorspronkelijke tuin toegevoegd. Zo herbergt Egeskov de grootste Fuchsiatuin van Europa, met meer dan 1.538 varianten. Andere thema’s zijn een Renaissance tuin, een rozentuin, een Engelse tuin en de kruidentuin. Daarnaast heeft het landgoed ook een Oldtimer museum met grote collectie vervoersmiddelen, een grote speeltuin en een boom-klim-park.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Denemarken

 

Reviews lezen over Denemarken

Meer informatie over Denemarken vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Denemarken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Denemarken

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.