Ontdek het Zeeuwse landschap per fiets

Ontdek het Zeeuwse landschap en haar historie per fiets

De geschiedenis van Zeeland en haar vele culturele elementen wordt op een bijzondere manier tentoongesteld in verschillende Zeeuwse musea. De cultuurschatten zijn te vinden in de musea zelf, maar ook de omgeving van de musea is hierop aangepast. Wanneer u een bezoek brengt aan een museum in Zeeland, en dit combineert met een fietstocht door het Zeeuwse landschap, ontdekt u haar historie en cultuur op recreatieve wijze. Om u op weg te helpen zijn deze fietsroutes gebundeld in een nieuwe fietsroutewaaier.

Genieten van de Zeeuwse fietsroute waaier

Routewaaier Zeeuwse Musea

In deze Routewaaier vindt men 10 fietsroutes in Zeeland. Alle fietsroutes vertrekken bij een museum, het thema van de fietsroute sluit aan bij het wat er in het museum te zien is. Zo kan men bijvoorbeeld fietsen langs sporen van de Watersnoodramp en kan je een bezoek brengen aan het Watersnoodmuseum (entree museum is niet inclusief bij de route) of er is ook een route langs de sporen van de fruitteelt met bezoek (entree is niet inclusief) aan Fruitteeltmuseum op Zuid-Beveland. De fietsroutes zijn allemaal samengesteld op basis van de knooppunten van het fietsroutenetwerk.

Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Fietsen langs de sporen van het Zeeuws erfgoed is een uitgave van Routebureau Zeeland in nauwe samenwerking met Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland. Hiervoor is vanuit de Provincie subsidie beschikbaar gesteld uit het EU-programma Coast Alive. Door het uitgeven van deze routewaaier kunnen de Zeeuwen in hun eigen omgeving de relatie ontdekken tussen cultureel erfgoed en het landschap waarin zij wonen, waarbij men wordt gestimuleerd om tevens een bezoek te brengen aan de diverse Zeeuwse musea.

10 fietsroutes in één

Iedere route heeft de start en finish bij een museum, te weten:

Meer informatie

De routewaaier is vanaf 8 september 2012 voor € 5,00 verkrijgbaar bij verschillende VVV’s in Zeeland en bij de deelnemende musea of via de webshop www.zeelandshop.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zeeland

Reviews lezen over Zeeland

Meer informatie over Zeeland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zeeland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zeeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.