Brazilië verheugt zich op Paralympische Spelen 2016

Brazilië verheugt zich op Paralympische Spelen 2016

De Paralympische Spelen in Londen zijn nog in volle gang maar Brazilië is al druk bezig voorbereidingen te treffen voor de Paralympische Spelen van 2016. Het land vindt het erg belangrijk dat de spelen toegankelijk worden voor voor alle bezoekers. Brazilië probeert dit onder andere te laten slagen door het ‘New Directions’ project – een initiatief van het Ministerie van Toerisme en liefdadigheidsinstelling ‘The Very Special Institute’ – in te zetten. In dit project is de toegankelijkheid van 14 grote steden getest.

New Directions project

Voor het ‘New Directions’ project heeft een team van mensen met een lichamelijke beperking onder begeleiding van architecten de toegankelijkheid van 14 grote steden in Brazilië getest: São Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Porto Alegre, Curitiba, Curitiba, Brasília, Cuiabá, Salvador, Recife, Fortaleza, Natal, Manaus en Socorro.

Toegankelijke reizen

Tijdens deze bezoeken werd de toegankelijkheid van hotels, restaurants en bezienswaardigheden geïdentificeerd. Na deze reis van twee maanden heeft het team geholpen met de productie van een toeristische gids en website over toegankelijk reizen in Brazilië. Hun bevindingen dragen ook bij aan plannen voor het aanpassen van de infrastructuur, waaronder accommodaties, restaurants en musea. Het project helpt bij de voorbereiding om tegemoet te komen aan invalide of mindervalide bezoekers. Brazilië heeft een website met touristische informatie voor mindervalide bezoekers

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Brazilië

 

Reviews lezen over Brazilië

Meer informatie over Brazilië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Brazilië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Brazilië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.