Zuid-Afrika zet in op wijntoerisme met Vindaba

Zuid-Afrika zet in op wijntoerisme met Vindaba

Zuid-Afrika houdt binnenkort haar allereerste wijntoerismebeurs. Van 25 tot en met 27 september 2012 staat Kaapstad in het teken van Vindaba. Belangrijke stakeholders uit de wijnindustrie en het toerisme bundelen hun krachten om het beste van Zuid-Afrika’s snel groeiende wijntoerisme te laten zien.

Wijngaarden in Zuid-Afrika

Vak- en consumentenbeurs voor wijntoerisme

Vindaba laat het nieuwste en beste zien op het gebied van wijngerelateerd toerisme in Zuid-Afrika, een snelgroeiende markt. Vindaba richt zich met name op de nationale en internationale reisbranche en lifestyle media. Er zijn diverse stands maar er worden ook seminars georganiseerd en er zijn meerdere studiereizen langs de wijnroutes gepland. De beurs is ook voor consumenten geopend, op 27 september 2012, World Tourism Day.


Wijntoerisme stimuleert economie

Wijntoerisme is een van de snelst groeiende niches in internationaal toerisme. De Zuid-Afrikaanse minister voor Toerisme, Marthinus van Schalkwyk:

Ik ben er van overtuigd dat wijntoerisme een belangrijke bijdrage kan leveren aan Zuid-Afrika’s economie en ik kijk er naar uit om op constructieve wijze verder samen te werken met de branche.

Van Schalkwyk denkt tevens dat deze samenwerking van belang is voor de ambitieuze plannen van de National Tourism Sector Strategy. Het streven is om Zuid-Afrika in 2020 op de lijst van top 20 reisbestemmingen wereldwijd te zetten.

Inspirerende samenwerking Cape Wine

Vindaba markeert de start van een samenwerkingsverband tussen South African Tourism, Wines of South Africa (WOSA), Cape Town Tourism, South African Wine Routes Forum en WESGRO. Vindaba wordt tegelijkertijd met het bekende Cape Wine georganiseerd in het Cape Town Convention Centre. Cape Wine, een initiatief van Wines of South Africa, wordt beschouwd als de meest succesvolle wijnvakbeurs op het zuidelijk halfrond. Bezoekers aan Cape Wine en Vindaba hebben vrij toegang tot beide beurzen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Afrika

 

Reviews lezen over Zuid-Afrika

Meer informatie over Zuid-Afrika vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Afrika. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuid-Afrika

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.