Designliefhebbers reizen massaal naar Tsjechië

Designliefhebbers reizen massaal naar Tsjechië

Tsjechië is gespecialiseerd in design, het land kenmerkt zich door vele specialiteiten. Zoals getalenteerde ontwerpers, wereldberoemde glasblazers, interessante musea als het Moser museum en galeries als het DOX Centrum. Met Praag als hét kloppend hart van het land valt er voor designliefhebbers een hoop te beleven tijdens een bezoek aan Tsjechië.

Design-Tsjechië

Designliefhebbers hoeven zich niet te vervelen in Tsjechië

De kunst van het glasblazen

Tsjechië is het enige land ter wereld met een groot aantal bekende glasblazers. Van oudsher is glasblazen een traditionele ambacht in de Tsjechische cultuur. Een van de beroemdste is Moser Glass dat favoriet is onder verschillende koningshuizen en dit jaar zijn 155-jarige bestaan viert. Geïnteresseerden brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum Moser in de stad Karlovy Vary en het Moser Museum in Praag om het bijzondere verhaal achter de Tsjechische glasblaaskunst te ontdekken.

Kunstzinnig Praag

In de hoofdstad staan bekende musea en galeries als het DOX Centrum voor Hedendaagse Kunst, Architectuur en Design, welke een platform biedt voor verschillende (inter)nationale ontwerpers en iconische Tsjechische glas-, porselein- en sieradenontwerpers. In de Krehky Gallery halen bewonderaars van hedendaags (interieur)design en bijzondere kunstobjecten hun hart op.

Bijzondere designwinkels Praag

Favoriet onder de liefhebbers is The Modernist, in het historische hart van Praag. In deze populaire winkel, dat inmiddels een begrip is in Tsjechië, vind je ontwerpen van Maxim Velčovský en Jiří Pelcl zoals meubelstukken, verlichting en glaswerk. Een selectie van het beste design van zowel gevestigd als aanstormend Tsjechisch talent is te vinden in Futurista Universum.

Iconische Thonet stoel & Villa Tugendhat

Tsjechië is het moederland van de wereldberoemde No. 14 stoel van Thonet. De iconische stoel is afkomstig van het Tsjechische bedrijf Ton en kenmerkt zich door het gebogen hout. Je kunt in de Praagse winkel terecht voor een échte Thonet of om gewoon inspiratie op te doen. In het zuidoosten van Tsjechië, in het stadje Brno, staat de bijzondere Villa Tugendhat. Deze wordt geroemd door het prachtige interieurdesign. Sinds 2001 behoort dit bijzondere pand, dat dateert uit 1928, als enige moderne architectonische Tsjechische vertegenwoordiger tot de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Belangrijke designevenementen

Op de designkalender staat voor 1 t/m 7 oktober Design Blok en van 5 t/m 9 december 2012 The Design Supermarket in Praag op de planning, waar menig liefhebber de nieuwste ontwikkelingen rondom (Tsjechisch) design meekrijgt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechie

 

Reviews lezen over Tsjechië

Meer informatie over Tsjechië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tsjechië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.