Finland: Trendsetter in Europa

Finland: Trendsetter in Europa

Finnen staan bekend om hun innovatie, multiculturele samenleving en verrassingen. Reden genoeg voor Finland om uit te pakken met alle kennis en ervaring in een reeks smaakvolle evenementen. ‘Urban Farming’ en ‘Restaurant Day’ zijn succesvolle Finse ontdekkingen. Door de focus te leggen op vernieuwing en inspiratie verwacht Helsinki toeristen enthousiast te maken voor een bezoek aan dit bijzondere land.

Finland biedt diverse smaakvolle evenementen aan

Restaurant Day

Een Finse uitvinding is Restaurant Day. Tijdens deze dag staat de Finse hoofdstad Helsinki in het teken van eten, drinken en gezelligheid. Overal kun je eten kopen en lekkere dingen proeven. Eten bij een local thuis? In Helsinki kan het! Eet een thuisgemaakte taart in het Alppipuisto Park of geniet van een dessert in één van de vele kunstgalleries. De eerste versie van Restaurant Day smaakte naar meer en het evenement is inmiddels internationaal uitgegroeid. Zo viert men Restaurant Day nu ook op kleinere schaal in Nederland, IJsland, Polen, Zweden, USA en Rusland. Vier dagen per jaar verandert Helsinki in een culinair feest. De eerstvolgende Restaurant Day in Helsinki is op 7 november 2012.


Urban Farming

Urban Farming is een typisch Fins begrip; vers eten, dat groeit rondom de steden en direct kan worden opgegeten. In de wijk Kääntöpöyta Pasila, ten noorden van het centrum in Helsinki ligt één van de meest bijzondere urban farms van de hoofdstad. De stadsboerderij is een nieuw vegetarisch restaurant, waar ‘vers’ een nieuwe betekenis krijgt. De nabij gelegen groene tuin levert het restaurant verse producten en zorgt tegelijkertijd voor een aangename ambiance. Ontdek de groene paradijsjes verstopt in Helsinki, de World Design Capital van 2012.

Block party’s

Block party’s zijn hot in Finland. Block party’s zijn te vergelijken met gratis straatfeesten. Eten kopen kan op straat of in het park en lokale muzikanten en bands zorgen voor entertainment. Gedurende de zomermaanden zijn de block party’s niet alleen gezellig, je proeft er ook de culinaire specialiteiten van de lokale bevolking. Dans mee met de Finnen en ervaar de Finse block party’s.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.