Toscane populair onder hondenbezitters

Honden massaal op vakantie naar Toscane

Toscane is dit jaar de ideale vakantiebestemming voor hondenbezitters. Zo is gebleken uit een intern onderzoek van Casamundo. In het afgelopen seizoen ontving Toscane in Italië 36% meer hondenbezitters dan in de zomer van het jaar 2011. Niet alleen in Toscane geldt deze stijging, in heel Europa is er een toename van 20% te zien van het aantal mensen dat een hond meeneemt op reis. Verder is het opmerkelijk dat de vraag naar vakantiehuizen waar honden welkeom zijn aanzienlijk aan het stijgen is.

Toscane ideale vakantiebestemming voor hondenbezitters

Stijging aantal vakantiegangers met hond

Onze trouwe viervoeter gaat steeds vaker mee op vakantie. En waar geniet een hond van meer vrijheid en comfort dan in een vakantiehuis? Casamundo, een van de grootste vakantiehuizen aanbieders van Nederland, constateert voor 2012 een sterke stijging in het aantal vakantiegangers met hond. Dit jaar gaan huisdieren maar liefst 20% vaker mee op vakantie. Het aantal personen dat ook een tweede huisdier meeneemt, stijgt met 26%. Deze trend weerspiegelt dat huisdieren een steeds belangrijkere positie innemen binnen het gezin.


Huisdiervriendelijke accomodaties in Toscane

De laatste vijf jaar hebben wij een sterke toename geconstateerd van het aantal klanten dat een huisdier, veelal een hond, meeneemt op vakantie naar Italie. Casamundo speelt in op deze behoefte van onze klanten; 50% van onze accommodaties is huisdiervriendelijk. Om de ideale vakantieaccommodatie met huisdier te vinden, vink je simpelweg het selectiecriterium ‘huisdier’ aan op casamundo

Zo vertelt CEO Thorsten Kerwin.

Gezellig én gunstig

Een vakantie inclusief huisdier is niet alleen gezellig, maar kan ook fors schelen in de portemonnee. Zo betaal je bij een doorsnee hondenpension circa € 15,- tot € 20,- per hond per dag. Bij casamundo betaal je voor de hond gemiddeld € 20,- per hond per week. In een groot aantal accommodaties is het zelfs gratis.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italië

 

Reviews lezen over Italië

Meer informatie over Italië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Italië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Italië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.