In de Achterhoek voor het 32e jaar Wild eten

In de Achterhoek voor het 32e jaar Wild eten

De Achterhoek stelt met trots dat dit de regio is waar al vele jaren intensief en constructief met elkaar wordt samengewerkt om de Nederlandse consument attent te maken op de wildgerechten. Dit jaar is het het 32ste achtereenvolgende jaar dat de hotels en restaurants samen de spotlicht op het najaar willen richten. Eind 2012 kan er namelijk bij 26 restaurants genoten worden van een keur aan wildgerechten.

Wildgerechten

Vanaf half oktober serveren de restaurants wildgerechten. Was een wildgerecht in de jaren tachtig van de vorige eeuw nog sterk van smaak en alleen iets voor een kleine groep liefhebbers, anno 2012 hebben de Achterhoekse koks de wildgerechten weten te vernieuwen tot creaties waarin de volle, natuurlijke smaak van het vlees tot zijn recht komt. Wild is nu een product dat juist liefhebbers van de eerlijke keuken aanspreekt. Als er één vleessoort is waar absoluut niet mee is geknoeid, dan is het wel wild. Ree, fazant, haas, duif, eend, hert of wild zwijn? Op de menukaarten van de Achterhoekse restaurants heb je volop keus.


Restaurants en hotels

De 26 restaurants zijn mooi verdeeld over de Achterhoek en variëren van kleinschalige herbergen in dorpen of te midden van boerderijen op het platteland. Maar er zijn ook statige bedrijven in de centra van de Achterhoekse stadjes. Veel restaurants hebben ook eigen hotelkamers maar vaak wordt er voor het aanbieden van slaapaccommodatie samengewerkt met stijlvolle gastenkamers direct in de buurt. De talloze arrangementen voorzien ieder jaar dan ook in een grote behoefte. Er zijn al tweedaagse arrangementen vanaf € 70 p.p.

Wijn

De wildgerechten variëren uiteraard per restaurant – uniform is de aanbeveling voor de wildwijn. De restaurants kozen dit jaar gezamenlijk voor een Italiaanse wijn uit Puglia in het zuiden van Italië. Deze wijn, Faunus Primitivo di Manduria staat in het wildseizoen bij alle deelnemende restaurants voor € 27,50 per fles op de kaart.

Brochure

Alle informatie over de deelnemende restaurants en tal van wetenswaardigheden over wild en wildgerechten staan op de website. Voor diegenen die alles graag in gedrukte vorm willen lezen verschijnt er ieder jaar een wildbrochure. Deze is vanaf tweede helft augustus verkrijgbaar bij de 26 restaurants en de VVV’s in de Achterhoek.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van de Achterhoek

 

Reviews lezen over de Achterhoek

Meer informatie over de Achterhoek vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar de Achterhoek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van de Achterhoek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.