Düsseldorf barst dit najaar uit zijn culturele voegen

Düsseldorf barst dit najaar uit zijn culturele voegen

De liefhebber van kunst, theater, muziek, concerten en tentoonstellingen komt dit najaar in Düsseldorf behoorlijk aan zijn trekken. Langzaam maar zeker ontdoet de hoofdstad van Noordrhein-Westfalen zich van zijn ‘alleen-maar-een-kerstmarkt-bestemming’ imago en manifesteert het zich steeds meer als een culturele destinatie van formaat.

Bomvol cultureel programma

De tweede helft van 2012 presenteert de stad weer een bomvol cultureel programma met onder een Andreas Gursky fototentoonstelling in het Museum Kunstpalast, het düsseldorf festival! van 12 september tot 3 oktober, een gratis openlucht zomerconcert van de Duitse Oper am Rhein op het Burgtplatz plein, open dagen van zo’n 52 galerieën in Düsseldorf en Keulen in het weekeinde van 7-9 september en de tweede editie van het New Fall Festival muziekfestival van 3-7 oktober. Voor verscheidene van deze evenementen biedt de VVV van Düsseldorf verblijfsarrangementen aan. Men vindt info over deze en een uitgebreid overzicht van het culturele aanbod op de website van de VVV Dusseldorf

Andreas Gursky

Zo’n 60 werken van de Duitse en in Düsseldorf woonachtige fotograaf Andreas Gursky staan centraal in een tentoonstelling in het Museum Kunstpalast van 23 september 2012 tot 13 januari 2013. Kleine foto’s tot en met reusachtige prints uit zijn vroege en recente periode zijn te zien, waaronder Madonna I, en werken uit zijn Ocean en Bangkok serie. Gursky staat onder bekend om zijn foto’s die hij tijdens popconcerten neemt, waaronder DanceValley. Een foto die nog niet eerder werd tentoongesteld is Katar, een enorme LPG-tank van een tanker die regelmatige de stad Qatar aandoet. Nadere info op www.smkp.de.

düsseldorf festival!

Stond het festival 22 jaar bekend onder de naam ‘altstadherbst kulturfestival düsseldorf’, vanaf dit jaar is de naam omgedoopt naar düsseldorf festival! Van 12 september tot 3 oktober kun je in Düsseldorf genieten van vele culturele hoogtepunten tijdens dit festival. Het biedt een mix van muziek, theater, dans en cross-over verdeeld over tientallen locaties. Op het programma onder meer bijzondere circus acts van de Canadese Les 7 Doigts de la Main en de Zweedse Circus Cirkör, Japanse hip hop met Japanese Delight, kamermuziek met het Italiaanse Barok Ensemble I Sonatori de la Giosa Marca en een combinatie van drummen en tai chi door de Taiwanese groep U Theatre. Volledige programmering vindt men op www.duesseldorf-festival.de.

Openluchtconcert Deutsche Opera am Rhein

Was dit concert in voorgaande jaren alleen toegankelijk voor genodigden, dit keer is het publiek ook welkom. Toegang is gratis. In het avondvullende programma duetten en aria’s uit bekende opera’s waaronder Donizetti’s ‘Liefdesdrank’, Verdi’s ‘Macbeth’, Puccini’s ‘Gianni Schicchi’ en de ‘Parelvissers’ van Bizet. Dirigent is Axel Kober met een speciaal gastoptreden van de tenor Peter Seiffert. De locatie mag er zijn: de Burgtplatz, een mooi plein direct aan de Rijn. Nadere info op www.rheinoper.de.

New Fall Festival

Bijzondere bands in bijzondere locaties – dat is de drijfveer achter de tweede editie van het muziekfestival New Fall Festival. De organisatie maakt geen gebruikt van achterkamertjes in clubs maar heeft twee klinkende zalen gereserveerd voor de 14 bands die er tussen 3 en 7 oktober optreden. De Robert-Schumann concertzaal – onderdeel van Museum Kunstpalast – en de Tonhalle, een voormalige planetarium dat in 1978 werd omgebouwd tot concertzaal. Optredens van onder andere de Duitse bands The Notwist en Get Well Soon, Ewert and the Two Dragons uit Estland, de alternatieve band Dear Reader uit Zuid-Afrika, het Duits-Russische duo Alvan Noto en Ryuichi Sakamoto (schreef onder meer Merry Christmas Mr Lawrence met David Bowie) en de Deense band When Saints Go Machine. Volledige programmering en tickets op www.new-fall-festival.de.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Dusseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.