Website Fietsroute Velodyssee gelanceerd

Website Fietsroute Velodyssee gelanceerd

La Vélodyssée is een fietsroute welke start in Bretagne. Sinds deze week is de site ook toegankelijk in het Engels. De site geeft bezoekers de mogelijkheid om hun verblijf in Bretagne en verder te plannen en de route goed uit te stippelen, dit met behulp van een gedetailleerde en interactieve kaart, GPS-navigaties en aanbiedingen van plaatselijke professionals.

La Vélodyssée in Bretagne

Beginnend in Roscoff, verlaat de route al gauw de ruige kusten van de Finistère om via de Baai van Morlaix de binnenlanden van Bretagne in te trekken. Onderweg verrassen de Monts d’Arrée menig fietser met haar ruige en onaangetaste natuur. Na de Monts d’Arrée vervolgt het pad zich langs het legendarisch bos van Huelgoat, een plek waar veel legendes en mythen zijn ontstaan. De route trekt daarna langs het kanaal van Nantes naar Brest en komt uit bij Bretagne’s grootste meer, het Lac du Guerlédan. Eenmaal in de Morbihan aangekomen volgen historische en karakteristieke oude plaatsjes elkaar snel op, zoals Pontivy, Josselin, Malestroit en Redon. Na 385 km Vélodyssée in Bretagne kan de route voortgezet worden in de Loirestreek in de richting van Nantes.


Velodyssee – 1200 km fietsroute van Bretagne tot Frans Baskenland

Deze zomer is de fietsroute Velodyssée officieel geopend. De Vélodyssée is daarmee met 1200 kilometer Frankrijk’s langste fietsroute, die begint in Frans Baskenland en via Bretagne vervolgens eindigt in het zuidwesten van Groot-Brittannië. Het traject van de Vélodyssée volgt dezelfde fietspaden als de Europese fietsroute EV1, die van Sagres (Portugal) naar de Noordkaap (Noorwegen) loopt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Bretagne

 

Reviews lezen over Bretagne

Meer informatie over Bretagne vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Bretagne. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Bretagne

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.