Visit Holland App gelanceerd

Visit Holland App gelanceerd

Op maandag 13 augustus 2012 is door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Visit Holland App gelanceerd. Met deze speciale applicatie worden reizigers persoonlijk voorzien van inspirerende en praktische informatie over Nederland. Het NBTC speelt met deze App in op de behoefte van de moderne toerist om op een vernieuwende manier toeristische informatie te verkrijgen.

Mobiele reisinformatie over Nederland in 9 talen

De rol van de mobiele telefoon tijdens de vakantie wordt steeds belangrijker. De traditionele reisgids wordt steeds vaker vervangen door mobiele apps die op basis van een locatie kunnen voorzien in de informatiebehoefte. Tegelijkertijd wil de reiziger zijn ervaringen direct kunnen delen met vrienden. Natasja Fortuin, manager Online Marketing NBTC:

Met de lancering van de Visit Holland App speelt het NBTC in op deze ontwikkelingen en geven we vorm aan de onlinestrategie die gericht is op engagement, conversie en het voorzien in de individuele informatiebehoefte van de bezoeker.


De app is gratis te downloaden in de App Store en beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens en Japans.


Co-creatie Visit Holland

Het NBTC heeft onder de naam Visit Holland een levendige en actieve community op Facebook. De fans delen er tips, ideeën en hun liefde voor Nederland.

Bij de ontwikkeling van de app hebben we onze fans gevraagd wat zij verwachten van een Visit Holland App. Mede op basis van hun input zijn we gekomen tot de vijf stappen in de app: oriëntatie, inspiratie, plannen, onderweg en look & share

Visit Holland App

Met de Visit Holland App heeft de gebruiker alle informatie over Nederlandse steden, regio’s, attracties, bezienswaardigheden en musea in de palm van zijn hand. In ‘My Holland’ kunnen gebruikers, door het aangeven van een profiel, navigeren op basis van persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijk reisschema en things to do lijstje aan te maken. Ook kunnen gebruikers een hotel boeken en wijst de app de bezoeker op andere handige apps voor meer praktische informatie. Bovendien zijn content en kaarten ook offline beschikbaar zodat de toerist hoge roamingskosten kan vermijden. Vooralsnog is de Visit Holland App alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Het is de verwachting de app begin 2013 ook voor Android te lanceren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.