Twente van start met hop on hop off tours

Twente van start met hop on hop off tours

In Twente kunnen toeristen en recreanten tot en met eind september genieten van de omgeving met drie ‘hop on hop off’-bustours. Met deze tours kan er een aantal keer per dag op verschillende plaatsen in en uit worden gestapt om bezienswaardigheden te bezoeken. maar ook om te fietsen, een dagarrangement te doen of zelf op pad te gaan. Met de hop on hop off tour beleeft u een ontspannen dagje Twente zonder auto maar met buschauffeur die op de hoogte is van de streek en alle verhalen over Twente. Informatie over de routes, activiteiten, in- en uitstapplaatsen, tijden, prijzen en aanmelding is te vinden op de speciale site.

Twente hop

Hop on hop off-Twente brengt initiatieven samen van Touringcarbedrijf Kienhuis uit Rossum, OAD uit Holten en de plattelandstoeristische samenwerkingsverbanden ‘Ontdek de Reggestreek’ en ‘Twentse Hooilanden’. Samen met het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) en diverse VVV’s hebben zij de krachten gebundeld en is ‘TwenteHop’ sinds deze zomer een feit:


Hop on hop off tours Twente

  • Kienhuis heeft een route door het Nationaal Landschap van Noordoost-Twente samengesteld: Ootmarsum, Denekamp, De Lutte, Oldenzaal, Weerselo, Tubbergen en Vasse. Op de gehele route worden door de VVV’s in Noordoost-Twente arrangementen aangeboden. Elke woensdag t/m 26 september 2012
  • ‘Reggestreek’ en ‘Hooilanden’ rijden met een authentieke Amerikaanse schoolbus door de Reggevallei: Wierden, Enter, Rijssen en Holten. Elke donderdag t/m 20 september 2012
  • Oad rijdt met een speciale fietsbus tussen Haaksbergen en Hellendoorn: over de Sallandse Heuvelrug, via de landgoederen van de Hof van Twente en het kunststadje Diepenheim. Elke zondag t/m 30 september 2012

Dagtocht door Twente

Hop on Hop off tours Twente’ geeft niet alleen bezoeker, maar ook de inwoners van Twente de gelegenheid om per dagtocht leuke steden, dorpen, attracties en musea in Twente voor een uitstapje aan te doen. De kosten zijn inclusief toeristische informatie van de chauffeur onderweg, exclusief bezoek aan dagattracties en musea. De promotie en informatievoorziening is gezamenlijk opgepakt door de busondernemers, het TBT, het toeristisch bedrijfsleven en de VVV’s in de regio. Via de website, posters en flyers informeren en interesseren zij hun gasten en inwoners.

Proefproject

‘Hop on Hop off Twente’ is een proefproject, dat mede mogelijk is gemaakt door Kamer van Koophandel in Twente en de provincie Overijssel. Als de tochten in trek zijn, is het de bedoeling volgend jaar het aantal routes en dagtoeristisch aanbod op de routes verder uit te breiden.

Overnachten in Twente

Wilt u na een ontspannen dagje touren door de streek graag overnachten? Dan kan dat in een van de vele hotels die Twente rijk is. Twentelogies zijn kleine overnachtingsadressen waar u overnacht in een typisch Twentse sfeer. U overnacht bijvoorbeeld in een monumentale boerderij, een luxe hooiberg of een boerderijlodge. Ook kunt u terecht in een van de andere hotels

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Twente

 

Reviews lezen over Twente

Meer informatie over Twente vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Twente. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Twente

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.