In Enkhuizen Dutch Design in route door buitenmuseum

Dutch Design in route door buitenmuseum

In Enkhuizen kunnen designliefhebbers tot en met 28 oktober 2012 terecht in Het Zuiderzeemuseum. Er is een speciale designroute uitgezet door het buitenmuseum. Deze route gaat langs huisjes, winkels en de kapel en bevat kunstwerken van hedendaagse ontwerpers als Viktor en Rolf, Scholten & Baijings en Christien Meindertsma. Deze prachtige ontwerpen staan tevens beschreven in het boek van schrijver en designliefhebber Jeroen Junte.

Moderen interpretaties

In totaal bevat de route dertien moderne interpretaties van traditionele technieken en voorwerpen uit het dagelijks leven rond 1900. Bezoekers komen onder andere hedendaagse vertalingen van historische stoelen, klompen, glas in lood, en Delfts blauwe muren tegen.


Spraakmakende producten

Het boek van Jeroen Junte bevat openhartige interviews met onder andere Joost van Bleiswijk & Kiki van Eijk, Aldo Bakker en Maarten Baas. Het boek biedt een overzicht van alle spraakmakende producten die de afgelopen tien jaar in Nederland zijn gemaakt. Hiervan is een significant deel in het Zuiderzeemuseum te zien.

Jeroen Junte:

Talloze historische musea imiteren “de methode-Zuiderzee” en werven hedendaagse kunst en design om de bestaande historische collectie beter invoelbaar te maken. Niet alleen wordt hiermee een nieuwe, jonge doelgroep aangeboord – een van de grootste uitdagingen waar musea voor staan tegenwoordig. Het biedt musea daarnaast een mogelijkheid om niet alleen te fungeren als schatkamer van het verleden maar ook om een rol te spelen in het culture debat van vandaag.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.