In de Antwerpse Kempen en Scheldeland kun je heerlijk picknicken

Zomers picknicktoeren met Broodje Kempen en Broodje Scheldeland

In de Antwerpse Kempen en Scheldeland worden deze zomer 10 bijzondere picknickplekjes geserveerd door Broodje Kempen en Broodje Scheldeland van Toerisme Provincie Antwerpen. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen en met een rugzak vol lekkernijen uit de streek en een vrolijk picknickdekentje kun je heerlijk genieten van een fijne picknick.

10 picknickplaatsen in Antwerpen

Toerisme Provincie Antwerpen selecteerde 10 absolute aanraders in Balen, Gestel, Grobbendonk, Hoogstraten, Klein-Willebroek, Schoten, Turnhout, Weert, Westerlo en Zoersel. Waaronder een stemmig begijnhof, een mysterieuze ruïne, een uniek drierivierenpunt en een verbazend stille oase in het groen (inclusief hangmat!). Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen:

Stuk voor stuk sfeervolle locaties, waar je uitgebreid kunt relaxen. Maar ook de omgeving charmeert. Daarom hebben we in de buurt van elk picknickplekje een knappe wandeling of fietstocht langs knooppunten uitgestippeld. Zo maak je er meteen een dagje uit van.


Picknick in stijl

Je kiest een datum en een locatie en reserveert je picknick. Op de dag zelf pik je je proviand op bij een van de deelnemende horecazaken. De picknickrugzak bevat heel wat streeklekkers, zoals abdijbrood van Tongerlo of abdijkaas van Postel, een gekoeld Gageleerbiertje en zoete verwennerijen als speculooskoekjes uit Bornem of Turnhoutse Troefkes. Het wordt een lunch in stijl: daarvoor zorgt een vrolijk groen (Kempen) of blauw (Scheldeland) picknickdekentje.

Budget- en familievriendelijk

Toerisme Provincie Antwerpen houdt de picknickactie bewust budgetvriendelijk. Je hebt al een picknickrugzak vanaf 10 euro. Broodje Kempen serveert kinderpakketten vanaf 6,75 euro. De fiets- en wandellussen langs knooppunten pas je bovendien moeiteloos aan het niveau van de kinderen aan. Een heel familievriendelijke formule dus. Mensen met een handicap kunnen bij De Zilverreiger in Weert een duofiets huren. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert:

Broodje Kempen/Broodje Scheldeland is een veelbelovend nieuw ‘slow’ project in onze provincie. Uitgebreid genieten van het landschap en het lokale lekkers staat centraal. Dat allemaal dicht bij huis én voor een zacht prijsje. Gewoon even wachten tot Frank Deboosere mooi weer voorspelt en je kunt je familie of vrienden trakteren op een heerlijke vakantiedag in de Antwerpse Kempen of Scheldeland.

Overnachten in de Antwerpse Kempen

Wilt u uw fiets of wandeltocht afsluiten met een nachtje weg in de Antwerpse Kempen. Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een paar dagen in dit prachtige gebied. Broodje Kempen en Broodje Scheldeland lopen tot 30 september. Dus wilt u genieten van deze picknick in combinatie met een paar dagen weg boek dan snel uw hotel op booking.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Antwerpen

 

Reviews lezen over Antwerpen

Meer informatie over Antwerpen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Antwerpen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Antwerpen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.