Rotterdam heeft een nieuwe spetterende kinderattractie

Rotterdam heeft een nieuwe spetterende kinderattractie

Rotterdam heeft een spetterende nieuwe kinderattractie. Vrijdag 20 juli 2012 opent Kids Marina waar kinderen een middag of dag het ultieme havengevoel kunnen beleven. Ze kunnen als kapitein van een politieboot, sleepboot of rondvaartboot al varende inzicht krijgen in de haven, haar functies en vaartuigen. In totaal heeft Kids Marina acht scheepjes in de vaart. Dit zijn allemaal verschillende types naar voorbeeld van schepen die ook echt in de haven van Rotterdam zijn te vinden. De attractie biedt niet alleen een unieke beleving, maar is ook nog eens van educatieve waarde. Kids Marina ligt aan het Grote Kerkplein, in de binnenstad van Rotterdam, waar een miniatuurhaven in de oude gracht is gemaakt.

Professor Plons

Kinderen van 4 tot 10 jaar gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Deze succesvolle kinder-doe-expo in het Maritiem Museum Rotterdam is sinds kort volledig vernieuwd. Professor Plons en zijn vrienden zijn net terug van een grote reis en staan op het punt om weer te vertrekken voor een nieuw avontuur als de kinderen ze ontmoeten in hun thuishaven in het Maritiem Museum Rotterdam. Er moet nog van alles gebeuren en de kinderen kunnen daar goed bij helpen: vissen sorteren, schepen laden en lossen, de reisbestemming bepalen en er breekt nog brand uit ook.


Van Zwabber tot zeeschrik: speurspel voor grote en kleine kinderen

De Nederlandse Zeevaarder Piet Hein is geboren en opgegroeid in Delfshaven in Rotterdam. Aan de hand van een speurspel voor binnen en buiten wordt antwoord gegeven op de vraag wie hij was, waar hij woonde en wat hij voor werk deed. Museum Rotterdam De Dubbelde Palmboom, een voormalig pakhuis, staat in het hart van Historisch Delfshaven. Het museum toont het verhaal over de Rotterdammer van toen en nu. De gevarieerde programmering maakt het bij uitstek geschikt voor kinderen en groepen.

Futureland

Sinds 1 september 2008 wordt Nederland groter. De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met een nieuwe Europese toplocatie voor havenactiviteiten. Koningin Beatrix gaf vorige week nog het startsein voor het sluiten van de zeewering van Maasvlakte 2. Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land, staat FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2. In FutureLand is van alles te zien, te doen en te leren. Het centrum is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen.

Familiepark Plaswijckpark

In de Havenspeeltuin van familiepark Plaswijckpark is het heerlijk spetteren met water. Het Plaswijckpark biedt plezier en gezelligheid in een mooie natuurlijke omgevingen heeft alles in huis voor een leuk dagje uit! Met gierende banden ongeremd door de Verkeerstuin scheuren, lekker ravotten in de grote en veelzijdige Speeltuin of slingeren als een aapje in de uitdagende Apenspeeltuin.

Pannenkoekenboot

Varen… én onbeperkt pannenkoeken eten! Dit kan het hele jaar door aan boord van de Pannenkoekenboot in Rotterdam. Terwijl je een rondvaart maakt langs de imposante skyline of door de havens vaart, kun je onbeperkt genieten van het pannenkoekenbuffet. Op dit buffet staan niet alleen pannenkoeken, maar ook allerlei lekkernijen om van je pannenkoek iets speciaals te maken.

Rotterdam Welcome Card

De Rotterdam Welcome Card biedt minimaal 25% korting bij ruim 50 attracties, musea, uitgaansgelegenheden en restaurants in Rotterdam en 1, 2 of 3 dagen onbeperkt reizen met RET metro, tram en bus. See more, pay less!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.