Düsseldorf biedt Paul Klee tentoonstelling

Düsseldorf biedt Paul Klee tentoonstelling

Düsseldorf organiseert regelmatig tentoonstellingen van internationale allure. Dit in haar streven om een van de meest toonaangevende kunststeden van Duitsland te blijven. Half augustus sluit de tentoonstelling ‘El Greco en de Moderne Kunst’ in het Museum Kunstpalast haar deuren. Liefhebbers van kunst hoeven echter niet lang te wachten op een nieuw hoogtepunt. In het najaar van 2012 opent in het museum K21 Ständehaus (Kunstsammlung Nordrhein- Westfalen) een Paul Klee (1879-1940) tentoonstelling. Het complete oeuvre van 100 werken in bezit van het museum zal voor het eerst tentoongesteld worden. ‘100 x Paul Klee – History of Paintings’ wordt georganiseerd van 29 september 2012 tot 10 februari 2013.

Grootste Klee verzameling

Deze presentatie zal een helder inzicht geven in het indrukwekkende oeuvre van de kunstenaar. Het Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen heeft de grootste Klee verzameling van alle musea in Duitsland. In 1960 kocht de deelstaat maar liefst 88 werken van Klee en dat aantal groeide uit naar het huidige 100. Tentoongesteld worden onder meer Schwarzer Fürst, Kamel in rhytmischer Baumlandlandschaft, Polyphone Strömungen, Kleinode en omphalo-centrischer Vortrag. Klee groeide op in Zwitserland maar had de Duitse nationaliteit. In het begin van de jaren 1930 doceerde hij aan de kunstacademie van Düsseldorf maar vertrok daar in 1933 met de opkomst van het nationaalsocialisme naar Bern.


Alle schilderstijlen van Klee

De collectie weerspiegelt alle schilderstijlen en perioden van Klee. Van zijn tekeningen rond de eeuwwisseling, het toegenomen kleurgebruik in zijn werk na zijn reis naar Tunis in 1914, en de vele vormen van abstracte en figuratieve kunst in zijn latere periode. De schilderijen, tekeningen, aquarellen en andere onconventionele schildertechnieken geven een prachtig overzicht van zijn onuitputtelijke creativiteit.

Hotels in Düsseldorf

Via VVV Düsseldorf kan een arrangement geboekt worden inclusief een overnachting, ontbijt, toegang tot de tentoonstelling en de Düsseldorf Welcome Card. Prijzen variëren afhankelijk van keuze hotel tussen 59 euro en 99 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Boek een hotel op booking.com. Dusseldorf is makkelijk bereikbaar met de auto of met de ICE hogesnelheidstrein vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Leuke tip: iedere eerste woensdag van de maand is toegang tot de K20 en K21 musea gratis tussen 18.00 en 22.00 uur. Houders van de Düsseldorf Welcome Card krijgen gratis toegang of korting op toegangsprijzen voor een groot aantal musea.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.