Beleef Tsjechisch werelderfgoed virtueel

Tsjechië heeft een rijke geschiedenis. Wil je deze vanuit je luie stoel ontdekken? Dankzij het Google World Wonder Project kun je een virtuele tour maken langs drie van de twaalf Tsjechische UNESCO Werelderfgoed locaties. Tsjechië viert dit jaar ook haar twintigjarige jubileum op de bekende en prestigieuze lijst van UNESCO.

Werelderfgoed in een paar muisklikken

Met één druk op de knop kun je via het culturele digitaliseringsplatform van Google heel gemakkelijk drie van de twaalf Tsjechische werelderfgoederen virtueel verkennen: de hoofdstad Praag, de historische binnenstad van Český Krumlov en de Heilige Drie-eenheid in Olomouc. Naast panoramische foto’s heeft het Google World Wonder Project ook officiële informatie, video’s en zelfs Google 3D-modellen te bieden.


Praag als paradepaard

Praag wordt een van de mooiste steden ter wereld genoemd. Het is een belangrijke, stedelijke monumentenzone die bekend staat om het urbanistische design van monumenten als de Praagse Burcht, de oude wijk Malaa Strana en de beroemde Karelsbrug. De gehele binnenstad, met een oppervlakte 866 hectare, staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst.

de beroemde Karelsbrug in Praag

Tsjechisch pareltje

De kosmopolitische stad Český Krumlov, ook wel de ‘Parel van Zuid-Bohemen’ genoemd, staat bekend als cultureel centrum met jaarlijks verschillende (muziek)evenementen op de agenda. De stad ontving dit jaar de FIJET Golden Apple Award, dé Oscar in de toeristenbranche. Om de middeleeuwse stadskern te beschermen, is Český Krumlov sinds 1992 opgenomen als cultureel erfgoed op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Religie opsnuiven in Olomouc

In de stad Olomouc wordt de Zuil van de Heilige Drie-eenheid jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. De 35 meter hoge pestzuil, die dateert uit de achttiende eeuw en de Heilige Drie-eenheid uitbeeldt, is het hoogste monument in Tsjechië. Het barokke bouwwerk is sinds 2000 werelderfgoed.

Tsjechie zelf beleven?

Boek dan een vakantie naar Tsjechie of Praag. Op booking.com vindt u hotels vanaf 45 euro per nacht. Wimdu heeft ook leuke appartementen te huur in Praag.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tsjechië

 

Reviews lezen over Tsjechië

Meer informatie over Tsjechië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tsjechië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tsjechië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.