In het Piztal water in alle dimensies

Water in alle dimensies in het Pitztal

In het Pitzal, het hoogstgelegen berzomer van Tirol draait het deze zomer om water. Tot en met 11 oktober 2012 is het donderdag ‘water-dag’ in het Pitztal. Er worden gratis begeleide wandelingen langs bergmeren en watervallen gegeven. Deze wandelingen vinden plaats in de gebieden Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher. Op dinsdagen kunnen de ijzers onder gebonden worden voor een bezoek aan het eeuwige ijs van de Pitztaler gletsjer. Op zoek naar wat meer actie? De water-activiteiten van de Pitzaler bergscholen bieden deze volop.

Gratis wandelprogramma

Met het gratis wandelprogramma van het Pitztal hebben vakantiegangers op doordeweekse dagen keuze uit minimaal twee wandeltrajecten. Op donderdag is het ‘water-dag’ en leiden de wandelingen in de wandelgebieden Rifflsee, Hochzeiger en Pitztaler Gletscher langs ten minste één meer of waterval. Een aanrader is de gezinswandelingen naar de 150 meter hoge Stuiben waterval, die dankzij een brug eenvoudig bereikbaar is. Meer ervaren wandelaars kunnen deelnemen aan de wandeling naar het Mittelberger meer, die zo’n 6 uur in beslag neemt.


Kneippanlage in Stillebach

Na een dag wandelen is een bezoek aan de Kneippanlage in Stillebach, het middelpunt van de Pitztaler waterwereld, een aanrader. Doorloop het parcours met onder meer hand- en voetbaden, waar het stromende water voor verkoeling en nieuwe energie zorgt. Bij de Kneippanlage vind je duidelijke instructies voor de beste werking en een grote ligweide.

Liever zelfstandig op pad? Bekijk het overzicht van water-wandelsuggestie.

Op safari in de Alpen

Een winddichte jas, stevige schoenen, blarenpoeder, een liftticket en een beetje lef. Dat zijn de benodigdheden voor de ijssafari op de Pitztaler gletsjer in hartje Oostenrijk. Dit zomerseizoen organiseert het Pitztal iedere dinsdag gratis begeleide familiewandelingen naar het eeuwige ijs. Na een korte rit met het Gletscher Express bergtreintje, zet je voet op de gletsjer. Wanneer de stijgijzers zijn ondergebonden legt een ervaren gids uit wat een gletsjermolen is en of gletsjervlooien echt bestaan. Deelname aan de 2-4 uur durende ijssafari is gratis.

Een sprong in het diepe

Niet bang voor een beetje water? De Pitztaler bergscholen organiseren spannende activiteiten voor jong en oud. Kies uit rafting tours voor gezinnen, beginners of gevorderden. Of maak letterlijk een sprong in het diepe bij het canyoning, met trajecten voor kinderen vanaf 9 jaar (min. lengte 1,40 m) tot gevorderden. Een adrenalinekick is ook gegarandeerd bij het kajakken. De excursies met moeilijkheidsgraad IV tot V zijn uitsluitend geschikt voor gevorderde kajakkers.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tirol

 

Reviews lezen over Tirol

Meer informatie over Tirol vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.