Ierse stad sponsort de Clipper Round The World Race

Ierse stad sponsort de Clipper Round The World Race

In Ierland sponsort de stad Derry-Londonderry één van de boten tijdens de Clipper Round The World Race. Deze sponsoring is een uitstekende manier om wereldwijd diverse contacten te leggen. Op 11 juli 2012 legt de boot voor een week aan in Den Helder in Noord Nederland en daarom wordt er op 17 juli 2012 door het Derry City Council een netwerkborrel georganiseerd in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Culturele Hoofdstad van Groot-Brittannië

Meer dan 1450 jaar geschiedenis en de enige ommuurde stad op de Britse Eilanden, dat is de stad Derry-Londonderry. Deze op één na grootste stad in Noord-Ierland, bruist op het gebied van cultuur en creativiteit en is om die reden verkozen tot Culturele Hoofdstad van Groot-Brittannië in 2013.


 

Clipper Round the World Yacht Race

Het is het eerste jaar dat Derry-Londonderry, met de Derry-Londonderry Clipper, vertegenwoordigd is in de Clipper Round the World Yacht Race 11-12. Tijdens deze reis, welke gestart is in juli 2011, racen uitsluitend niet professionele zeilers mee op in totaal 10 gesponsorde clippers.

In 330 dagen met 14 tussenstops rond de wereld zeilen, maakt dat deze race één van de meest prestigieuze zeilraces in de wereld is. Van 29 juni t/m 8 juli 2012 doet de vloot ook Derry-Londonderry aan en worden er vele festiviteiten georganiseerd tijdens het Homecoming Festival.

Bijzonder in de editie van dit jaar is de eerste deelname van een Nederlandse boot, ‘De Lage Landen Embraces the World’.

Noord-Ierse delegatie in Nederland

Naar aanleiding van de komst van de Derry-Londonderry Clipper in Den Helder, komt een Noord-Ierse delegatie uit Derry-Londonderry naar Nederland om relaties te leggen met de reissector, media, culturele en kunstsector. Derry-Londonderry staat open voor nieuwe internationale contacten om verder te groeien. “Dit is de tijd om nieuwe ideeën en programma’s te ontwikkelen met internationale partners voor de toekomst van de stad”, aldus Sharon O’Connor, CEO van Derry City Council. Daarom wordt er op 17 juli 2012 een netwerkborrel georganiseerd in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam om ook in Nederland nieuwe contacten te leggen.

Meer informatie over Derry-Londonderry en de Clipper Round the World Race op www.derrycity.gov.uk/clipper. Of kijk op facebook: www.facebook.com/derrylondonderryclipper.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Ierland

 

Reviews lezen over Ierland

Meer informatie over Ierland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Ierland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Ierland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.