Veluwe populairste bestemming voor korte vakanties

Veluwe populairste bestemming voor korte vakanties

Op de Veluwe brachten in 2011 meer dan één miljoen Nederlanders een korte vakantie door. Deze statistieken blijken uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Welke zijn gepubliceerd in het Rapport “Vakanties van Nederlanders in 2011”. De Veluwe herovert hiermee weer de hoogste positie die vanaf 2005 in de handen van de Noordkust lag. Nederlanders gingen het afgelopen jaar steeds vaker op korte vakantie naar de Veluwe. Afgelopen jaar nam het aantal in totaal met 60.000 toe. De Veluwe was hiermee de grootste stijger in de Top 3 van binnenlandse korte vakantiebestemmingen.
korte vakantie naar de veluwe

Bosrijke gebieden in trek

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat naast de Noordzeekust, die op Nr. 2 staat, vooral bosrijke gebieden in trek zijn voor korte vakanties. Op de derde plek staat de regio West- en Midden-Brabant. Op plek vier staan de Groningse, Friese en Drentse zandgronden.


Korte vakanties

Tijdens korte vakanties wordt gemiddeld meer besteed per dag dan tijdens lange vakanties. Doordat vakantiegangers op de Veluwe met name op campings en recreatieparken verblijven is de gemiddelde dagbesteding op de Veluwe met € 24 per persoon per dag lager dan in steden en regio’s waar toeristen met name in hotels verblijven. De Veluwse vakantieganger is veelal afkomstig uit sterk verstedelijkte gebieden – de helft van de vakantiegangers op de Veluwe is afkomstig uit Noord- of Zuid-Holland – en heeft gemiddeld een laag huishoudinkomen. Dit sluit aan op de logiesvorm waar men gebruik van maakt. Bijna een derde van de vakantiegangers op de Veluwe kiest voor een caravan of vouwwagen. Het bestedingsniveau van zakenreizigers op de Veluwe is met € 285 per persoon per dag het hoogste van heel Gelderland en vergelijkbaar met de Randstedelijke congresbestemmingen.

Veluwe eerste plek

Het Veluws Bureau voor Toerisme kreeg bij haar oprichting eind 2009 de opdracht mee om de Veluwe terug op de eerste plek te brengen als binnenlandse reisbestemming. Nu de regio na zeven jaar weer de eerste positie heeft bereikt, qua korte binnenlandse vakanties is een goede eerste stap gezet. De zomercampagnes van het Veluws Bureau voor Toerisme, onder andere in samenwerking met de vakantie beoordelingssite Zoover, het Nederlands Bureau maar ook met busonderneming Syntus, gaan zich met name richten op het onder de aandacht brengen van het dagrecreatieve en culinaire aanbod, om niet alleen het aantal korte vakanties, maar juist ook het bestedingsniveau te doen stijgen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van de Veluwe

Reviews lezen over de Veluwe

Meer informatie over de Veluwe vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar de Veluwe. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van de Veluwe

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.