Denemarken lanceert webpagina rond Deense dramaseries

Denemarken lanceert webpagina rond Deense dramaseries

In Denemarken is de misdaadserie The Killing een groot succes. Deze zomer wordt deze serie ook op de Nederlandse televisie uitgezonden. De dvd’s zijn in Nederland al enige tijd zeer populair, ook van andere Deense hitseries zoals Borgen. VisitDenmark heeft een speciale webpagina ontworpen, de Donker-Deens-Drama webpagina. Op deze pagina van VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, vinden toeristen en fans meer informatie over de twee populaire series. Tevens vinden zij er tips voor stadstours in Kopenhagen langs diverse opnamelocaties.

Donker Deens drama

Vanwege de toenemende internationale belangstelling heeft VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, een webpagina gelanceerd rond de succesvolle Deense dramaseries. Mathilde Henriques-Nielsen, directeur VisitDenmark in Nederland:

Moord, mysterie, guur herfstweer en een intense spanning. Het is de perfecte omschrijving van Donker Deens Drama. Dankzij de productie van een aantal zeer succesvolle spannende Deense dramaseries, kan Kopenhagen een nieuw internationaal publiek verwelkomen dat de locaties van de series wil leren kennen. Met deze speciale webpagina willen we iedereen, inclusief de vele fans, informeren en inspireren. Het is een perfecte bron om tijdens een bezoek aan Kopenhagen in de voetsporen te treden van de personen in de series, zoals inspecteur Sarah Lund.


Stadstours Kopenhagen

De Deense misdaadserie The Killing hield vele Denen aan de buis gekluisterd. Maar ook in het buitenland, vooral in Groot-Brittannië, kreeg de bloedstollende serie kijkers op het randje van hun stoel en steeg de interesse voor een bezoek aan de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar de serie zich afspeelt. Die belangstelling in een bezoek aan ‘het Kopenhagen van Sarah Lund’ werd zo groot, dat de stadsgidsen van de firma Peter & Ping besloten om een speciale stadstour te ontwikkelen rond de locaties van The Killing. Lise Lotte Frederiksen van Peter & Ping Tours:

Wij organiseren voornamelijk literaire stadstours, zoals rond Karen Blixen en Søren Kirkegård. De Donkere Deense Dramaseries, zoals The Killing en The Bridge, zijn echter een zeer intrigerende vorm van entertainment. Net als in goede romans zijn bij misdaadverhalen de locaties van belang. Daarom ben ik begonnen met het organiseren van speciale stadswandelingen en bustours in Kopenhagen rond deze series, zowel voor kleinere groepen als grotere gezelschappen. Ze geven een extra dimensie aan de stad.

The Killing-Marathon

Maandag 23 juli start de KRO op NED2 met het uitzenden van de ‘The Killing’-marathon. Gedurende zes weken wordt elke werkdag een aflevering uitgezonden van de ijzersterke Deense misdaadserie. The Killing 1 telt twintig afleveringen; The Killing 2 telt tien afleveringen. Seizoen drie van The Killing is in de maak.

The Killing 1 – korte inhoud

Het verhaal begint wanneer inspecteur Sarah Lund, vertolkt door Sofie Gråbøl, zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de 19-jarige Nanna Birk Larsen als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw gevonden. Het moordonderzoek leidt de politie naar de hoogste politieke kringen van Kopenhagen.

The Killing 2 – korte inhoud

Na haar gedwongen ontslag brengt de moord op een advocate Sarah Lund weer terug bij het politiekorps. De advocate blijkt echter niet het enige slachtoffer. Alles wijst op moslimterrorisme, maar inspecteur Lund vermoedt dat er meer aan de hand is. De moorden zorgen voor opschudding in alle lagen van de samenleving; van het leger in Afghanistan tot in de hoogste kringen van de Deense politiek. Voor Lund telt maar één ding: meer slachtoffers voorkomen. Ze bijt zich dan ook vast in het onderzoek, hoewel de weerstand van alle kanten komt. Ten slotte is ze niet voor niets ontslagen…

Kopenhagen

Met de vele winkels en culturele bezienswaardigheden is Kopenhagen het hele jaar door een bezoek waard. Het is een overzichtelijke en gemoedelijke stad, die bovendien bol staat van Deens Design, muzikale festivals en culinaire evenementen. En deze zomer viert Strøget, ’s werelds langste autovrije winkelstraat, het 50-jarig bestaan. Kopenhagen ligt in Denemarken op het eiland Seeland. Vanaf Schiphol vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks, in circa 75 minuten, op de Deense hoofdstad.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Denemarken

 

Reviews lezen over Denemarken

Meer informatie over Denemarken vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Denemarken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Denemarken

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.