Maastricht presenteert rondleiding ENCI fabriek

Maastricht presenteert rondleiding ENCI fabriek

VVV Maastricht en de ENCI (Eerste Nederlandse Cement Industrie) bieden vanaf zaterdag 7 juli tot en met 15 september vier unieke arrangementen aan voor bezoekers in en rondom de ENCI. Sinds 1926 ligt de fabriek met grote, monumentale industriële panden tussen de groene heuvels van de Sint Pietersberg. De rondleiding door de ENCI biedt voor ieder wat wils: Met speciale uitstapjes naar industrie, geologie en de transformatie van de groeve naar een uniek natuurgebied. Bekijk de indrukwekkende verbrandingsoven, beleef de mooie industriële architectuur en geniet van het speciale natuurschoon, dat zichtbaar is rondom de diepe groeve. Wereldberoemd is de groeve vanwege ‘Maastrichts Krijt’ en de vondst van Mosasaurus ‘Bèr’.

In Maastricht een uitgebreid bezoek aan ENCI

Een bezoek aan de ENCI kan uitgebreid worden met een sfeervolle boottocht over de Maas, een rondleiding door de indrukwekkende grotten Zonneberg en op eigen gelegenheid een wandeling over de St. Pietersberg, eventueel in combinatie met een rustmoment bij het prachtige Buitengoed Slavante (volgens vakblad Misset Horeca het mooiste terras van Maastricht 2012). De arrangementen worden tot en met 15 september élke zaterdag aangeboden door VVV Maastricht.


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.