Aruba wordt duurzamer

Aruba wordt duurzamer

Aruba wordt steeds duurzamer. Dit blijkt des te meer nu het Manchebo Beach Resort & Spa hotel opnieuw met succes het ‘Green Globe’ certificeringprogramma heeft afgesloten. De aanhoudende milieu-inspanningen van het hotel op Aruba worden hiermee beloond.
Aruba wordt steeds duurzamer

Energie- en waterbesparende activiteiten op Aruba

Onderdeel van de duurzaamheidsinitiatieven van Manchebo Beach Resort & Spa, gelegen aan het prachtige Eagle Beach, is waar mogelijk gebruik maken van plaatselijke producten en diensten die een minimale negatieve impact op het milieu hebben. Daarnaast worden milieu-effecten verminderd door onder meer energie- en waterbesparende activiteiten. Bovendien wordt er blijvend onderzoek verricht naar hernieuwbare en duurzame energiebronnen. Het hotel probeert ook zoveel mogelijk lokale bewoners in dienst te nemen.


Verduurzaming van het ‘One Happy Island’

Op Aruba volgen de duurzaamheidsinitiatieven elkaar in hoog tempo op. Onder leiding van minister-president Mike Eman is het Green Aruba-platform opgezet waarbij onder meer gewerkt wordt aan het verhogen van het aandeel windenergie in de lokale energiebehoefte. In de nabije toekomst wordt windenergie zelfs aangevuld met zonne-energie. Hiervoor is de minister-president een samenwerking met TNO Nederland aangegaan. Daarnaast is onlangs, tijdens de Rio+20 VN-top over duurzame ontwikkeling, bekend gemaakt dat de Arubaanse regering en de Carbon War Room (CWR) van de Britse zakenman Sir Richard Branson, de handen ineenslaan om Aruba in 2020 volledig klimaatneutraal te maken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Aruba

 

Reviews lezen over Aruba

Meer informatie over Aruba vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Aruba. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Aruba

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.