In Enkhuizen, Hollandse dans in Zuiderzeemuseum

In Enkhuizen, Hollandse dans in Zuiderzeemuseum

In Enkhuizen in het Zuiderzeemuseum is op zondag 1 juli 2012 de dansgroep De Boerenschots te gast. De dansgroep uit Assendelft zal optredens verzorgen en hun repertoire bestaat uit Nederlandse volksdansen. De optredens vinden van 13.30 tot 16.30 uur plaats in het buitenmuseum. Bezoekers kunnen de dansers bewonderen op het pleintje van Kampen, in de Markerhaven en in de muziektent op de stadsgracht. De leden van De Boerenschots dragen klederdrachten afkomstig uit heel Nederland. Tussen de uitvoeringen door vertellen zij de bezoekers alles over de herkomst van de verschillende klederdrachten en volksdansen.
Nederlandse volksdansen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Dagelijks leven in Enkhuizen

Het museum biedt dansgroepen en koren op iedere eerste zondag van de maand de gelegenheid om op te treden in het buitenmuseum. Met dit evenement toont het Zuiderzeemuseum de manier waarop er vroeger rond de Zuiderzee uiting werd gegeven aan het dagelijks leven en het geloof.


 

Over dansgroep De Boerenschots

Dansgroep De Boerenschots is opgericht in 1979 en presenteert Nederlandse volksdansen en verschillende klederdrachten aan een breed publiek. De naam van de groep is afkomstig van de Westfriese Boerenschots (Hollandse dans) Hou maar an me rokkie vast. De dansgroep heeft in de 33 jaar van haar bestaan al veel optredens in binnen- en buitenland achter de rug.

Over het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2011 riep de ANWB het museum uit tot Het leukste uitje van Noord-Holland. www.zuiderzeemuseum.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.