Londen hotelprijzen 25 procent gedaald

Londen hotelprijzen 25 procent gedaald

In Londen starten over ongeveer een maand de Olympische Spelen 2012. Een van de grootste sportevenementen van het jaar. Mensen van over de hele wereld reizen af naar de hoofdstad van Groot-Brittannië om dit evenement mee te maken. Uit onderzoek van hotels.com blijkt dat de hotelprijzen in Londen de afgelopen twee weken met 25 procent zijn gedaald.
Goedkopere hotels in Londen.

Goedkope hotels in Londen

De gemiddelde prijs van een hotelkamer bedraagt volgens hetverkeersbureau van Londen tijdens de Olympische Spelen momenteel €200. Ondanks de prijsdaling ligt de gemiddelde kamerprijs nog altijd 75 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. Momenteel zijn er echter ook veel goedkopere kamers beschikbaar, afhankelijk van de verblijfsperiode al vanaf €74 per nacht.

 

Dalende prijzen

Hotels.com, één van ’s werelds grootste boekingssites, signaleert drie belangrijke ontwikkelingen die ten grondslag liggen aan de dalende prijzen.

Ten eerste is het aanbod van hotelkamers in Londen toegenomen, doordat het organisatiecomité van de Olympische Spelen 2012 (LOCOG) een groot aantal kamers heeft vrijgegeven die aanvankelijk gereserveerd waren voor pers, internationale sportbonden, het Internationaal Olympisch Comité, sponsoren en werknemers. Het kameraanbod groeide ook doordat een aantal nieuwe hotels hun deuren opende tijdens de afgelopen maanden. Veel hotels in Londen hebben onlangs hun restricties met betrekking tot de minimale verblijfsduur opgeheven, waardoor het kameraanbod voor een tweedaags verblijf toeneemt. Ook deze ontwikkeling draagt bij aan de hotelprijsdaling. Tenslotte is de vraag minder groot dan aanvankelijk werd verwacht, doordat vooral touroperators hun gebruikelijke groepen in andere Europese hoofdsteden boekten, waardoor Londen deze reizigers dit jaar misloopt.

De dalende prijzen zijn aantrekkelijk voor consumenten en het kameraanbod in Londen is in alle sterrenklassen nog altijd goed,” zegt Seamus MacCormaic van Hotels.com, wereldwijd expert in de online reiswereld. Wij zien aanbiedingen verschijnen en wij verwachten dat deze trend zich zal doorzetten. Mensen moeten zich dus niet laten ontmoedigen om naar Londen te reizen, zelfs niet als zij geen ticket hebben voor de Spelen. Ook buiten het Olympisch Park is er in Londen ontzettend veel te doen om de sfeer en spirit van de Spelen te ervaren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Londen

 

Reviews lezen over Londen

Meer informatie over Londen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Londen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Londen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.