In Oostenrijk Salzburger Festspiele nog groter

In Oostenrijk Salzburger Festspiele nog groter

In Salzburg zijn de Salzburger Festspiele dit jaar nog groter dan voorgaande edities. In totaal worden er 232 voorstellingen verspreid over 45 dagen gespeeld. Deze voorstellingen worden opgevoerd op 15 verschillende locaties. Dit spectaculaire festival in hartje Oostenrijk begon ooit als een eerbetoon aan Mozart. Jaarlijks trekt het duizenden mensen uit de hele wereld. Het festival start dit jaar op 20 juli 2012 en bevat weer vele zeer kwalitatieve voorstellingen door topartiesten. Op 2 september 2012 wordt het Salzburger Festspiele naar traditie afgesloten met de voorstelling ‘Jedermann’.
Salzburger festival in Salzburg

Nieuwe concertreeks en kindervoorstellingen in Salzburg

De Festspiele in Salzburg spelen graag in op de actuele thema’s. Daarom is er dit jaar een nieuwe concertreeks toegevoegd: de ‘Ouverture Spirituelle’. Deze concertreeks speelt in op het dialoog tussen verschillende geloven die momenteel op veel plaatsen in de wereld speelt. De bekende dirigent Zubin Mehta en het Isrealic Philharmonic Orchestra zullen aan de concerten deelnemen. Naast dit maatschappelijke onderdeel, wordt er ook een meer luchtig onderdeel geïntroduceerd tijdens deze editie van de Salzburger Festspiele. Om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met een van de belangrijkste culturele festivals zijn er diverse toneelstukken en poppentheaters speciaal voor kinderen in het programma opgenomen.

 

Salzburg als decor

De voorstellingen, concerten en opera’s worden op 15 verschillende locaties in de stad Salzburg gegeven. De authentieke uitstraling van de stad Salzburg geeft de Salzburger Festspiele extra dimensie. Het Festspielhaus, de theaters, kerken en het plein voor de Dom zullen als decor voor musici en artiesten dienen. Omdat de Salzburger Festspiele ooit als eerbetoon aan Mozart zijn begonnen, worden er op diverse locaties nog altijd stukken van Mozart gespeeld. Maar tegenwoordig staat het aanbod van de Festspiele vooral bekend om de diversiteit op het gebied van cultuur: van moderne dans en opera tot aan theater. Hoogtepunten van 2012 waren o.a. Peter Stein met Macbeth en Christian Thielemann en Christoph Loy met Richard Strauss’ Frau Ohne Schatten.

Meer cultuur in omgeving

Mede door de Salzburger Festspiele wordt de stad gezien als een van de belangrijkste steden op het gebied van cultuur. De regio SalzburgerLand biedt nog veel meer events voor cultuurliefhebbers. Zo is van 31 mei t/m 7 september 2012 de Diabelli Sommer in Mattsee. Een van de meest gerenommeerde events ter eren van de bekende componist Anton Diabelli. In Golling vindt de ‘Kleinen Festspiele’ plaats. Op de binnenplaats van het kasteel worden allerlei concerten en lezingen gehouden tussen half juni en half augustus. En het 33e Internationale Jazzfestival Saalfelden brengt van 23 t/m 26 augustus 2012 Saalfelden Leogang weer in de jazz sferen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Salzburg

 

Reviews lezen over Salzburg

Meer informatie over Salzburg vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Salzburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Salzburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.