In Asperen vindt u de Wereld van de Glasblazer

In Asperen vindt u de Wereld van de Glasblazer

In Kunstfort Asperen kunt u van 14 juli tot en met 23 september 2012 de tentoonstelling: de wereld van de glasblazer bekijken. Deze wordt verbeeld door Maria Roosen, Arnout Visser, Wilfried van Winden, Rogier Martens, Bernard Heesen en handlangers, Josja Caecilia, Scholten en Baijngs, Beatrijs Schweitzer, Hans van Bentem, Simsa Cho, Carl van Hees, Melanie Schmidt, Marc Bijl, Frederic van Overschelde, Jan Broekstra en Zoro Feigl.
Glasblazer tentoonstelling in Asperen

Glasblazerij de Oude Horn

Glasblazerij de Oude Horn is onlangs, als onderdeel van de Hollandse waterlinie geheel gerestaureerd en dat wordt gevierd. Op deze plek hebben sinds de oprichting (nu precies 35 jaar geleden) kunstenaars, vormgevers en glasblazers de grenzen van het glas verkend. Juist deze mensen, die direct of indirect betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Oude Horn, hebben in opdracht van curator Josja Schepman opdracht gekregen om nieuw werk te maken wat tentoongesteld wordt in kunstfort Asperen. Het werk is vervaardigd in De Oude Horn. Daarnaast heeft het Nationaal Glasmuseum haar glasblazerij en haar meesterblazers ter beschikking gesteld voor dit project.

 

Encyclopedie over de glasblazer

Bernard Heesen schrijft, naast zijn werk als glasblazer van de Oude Horn samen met dichter Arjen Duinker een encyclopedie getiteld De Wereld van de Glasblazer, van aandacht tot zwelgen. Een levenswerk waarvan inmiddels drie delen uitgegeven zijn. In deze encyclopedie komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. Iedere kunstenaar en vormgever heeft een lemma uit de encyclopedie gekozen en deze in glas vormgegeven. De prachtige resultaten worden in kunstfort Asperen aan het publiek getoond. Zo heeft bijvoorbeeld Zoro Feigl voor het lemma brandglas gekozen.

Diverse kunstwerken in Asperen

Wilt u zien wat de anderen hebben gekozen? Kom dan kijken in KunstFort Asperen, van dinsdag tot zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alhoewel het fort nog in de steigers staat en er vlijtig doorgewerkt wordt, is het fort gewoon toegankelijk voor publiek. En de bezoekers boffen, want naast de tentoonstelling “De Wereld van de Glasblazer” presenteert het KunstFort nog twee tentoonstellingen; een tweede design tentoonstelling “De toekomst van ons voedsel” en de tentoonstelling “Hou je Dapper”. Tot 1 augustus is de Taveerne bij het fort alleen op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend voor drankjes en een gebakje. Daarna gelden de reguliere openingstijden zoals op www.kunstfortasperen.nl vermeld staan.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het architectuurfonds, het Nationaal Glasmuseum en glasblazerij De Oude Horn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.