Portugal alles voor luxe en sportieve vakantie

Portugal: alles voor de luxe en sportieve vakantie

In de Algarve, Portugal ligt het luxe Monte da Quinta Resort. Dit vier sterrenresort voorziet in de stijgende vraag naar accommodaties met meerdere slaapmakers inclusief de luxe van hotelservice. Het uitgebreide resort in dit mooie deel van Portugal bevat 132 ruime suites en 178 kleine villa’s tot aan vrijstaande grotere huizen met een tuin en privé zwembad. Het luxe en goed verzorgde verblijf in combinatie met de prachtige zandstranden van de Algarve, de mooie golflocaties en bijna het hele jaar door zon, maakt het Monte da Quinta Resort perfect voor de diverse wensen van vakantiegangers.

Op de juiste plek in de Algarve

Portugal is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders. Op dit moment staat het land in de top 10 van de best geboekte zomerbestemmingen in 2012 en kent een stijging van 6,3% van het totaal aantal verkochte pakketreizen in vergelijking met 2011 (bron: ANVR-GfK Travelscan). Het Monte da Quinta Resort ligt in het natuurreservaat Ria Formosa Nature in de populaire provincie Algarve met een kustlijn van ruim 200 kilometer met lange zandstranden en veel zonuren. Het resort valt onder de streek Quinta do Lago. Quinta do Lago vormt op zijn beurt samen met Vale do Lobo en Vilamoura de ‘gouden driehoek’ van de Algarve. Hierbij optellend dat de populariteit van Portugal als golfbestemming de laatste tien jaar sterk toegenomen is en de stranden van Lagos bij de beste van Europa horen, mag met gepaste trots geconcludeerd worden dat het Monte da Quinta Resort een prachtig en breed podium voor vakantie biedt.

 

Vakantie in de Algarve voor gezinnen, stellen of sporters

Door de vele keuzemogelijkheden en aantrekkelijke VIP pakketten is het resort geschikt voor verschillende type gasten. Het is de vakantieplek voor gezinnen door de twee zwembaden, golf – en tennisclinics, fietsverhuur en andere sportieve activiteiten zoals paardrijden mogelijk zijn. De kleinere gasten kunnen terecht in de kidsclub. Door het sfeervolle wellness – en fitnesscentrum is het ook voor stellen een relaxte vakantiebestemming. Verder is het resort zeer geschikt voor golfliefhebbers die hier tegen een voordelig tarief een greenfee voor meerdere gerenommeerde banen kunnen afnemen. Dat het resort zeer geliefd is onder de Nederlandse vakantieganger is te zien doordat het aantal gasten uit Nederland is verdrievoudigd van 2009 tot 2011. Daarnaast zijn ook de Monte da Quinta suites zeer in trek; er waren in 2011 vier keer meer gasten uit Nederland dan in 2009, die hun rust vonden in de suites. De Nederlandse vakantiegangers hebben sinds 2009 ook beduidend meer uitgegeven aan eten en drank, maar liefst vijf keer zoveel tot 2011.

Golfen in Portugal

Monte da Quinta mag steeds meer Nederlandse gasten en golfers verwelkomen. Bijna 88% van de golfers in Nederland golft wel eens in het buitenland, van wie bijna 60% meer dan twee keer per jaar. Golfers baseren de keuze in welk land of gebied ze gaan golfen vooral op de weersverwachtingen. Ook de kwaliteit van de beschikbare golfbanen aldaar is erg belangrijk. Als men eenmaal gekozen heeft voor een land, dan selecteert men de te spelen golfbanen vooral op basis van het onderhoud van de golfbaan. De hoogte van de greenfee is iets minder belangrijk, net als de afstand tot de golfbaan vanaf de accommodatie. De top-5 van meest populaire golflanden bestaat uit

(Bron: golfportal Leadingcourses.com)

Meer over het Monte da Quinta Resort is te lezen op: www.montedaquintaresort.com. . Online boeken voor het resort.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Portugal

 

Reviews lezen over Portugal

Meer informatie over Portugal vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Portugal. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Portugal

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.